Délmagyar logó

2018. 04. 24. kedd - György 13°C | 25°C Még több cikk.

Jobbik: Navracsicsnak le kellene mondania

A párt szerint megdöbbentő és felháborító az a magyarázat, amelyet a KIM adott a tárca hatáskörébe tartózó feladatok kiszervezésével kapcsolatban.
A Jobbik szerint megdöbbentő és felháborító az a magyarázat, amelyet a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) adott a tárca hatáskörébe tartózó feladatok kiszervezésével kapcsolatban, ezért az ellenzéki párt szerint Navracsics Tibornak le kellene mondania a miniszteri posztról. Erről Szilágyi György jobbikos országgyűlési képviselő beszélt szombati sajtótájékoztatóján, Budapesten.

Az ellenzéki politikus csütörtöki tájékoztatóján hívta fel a figyelmet arra, hogy a KIM 153 millió forintért egy külsős ügyvédi irodát bízott meg a tárca feladatkörébe tartozó tevékenységgel. Hangsúlyozta: a jogszabályi előkészítés és a jogrendszer folyamatos felülvizsgálata éppen a KIM egyik kiemelt alapfeladata, vagyis a megbízás szerint a szaktárca nem képes önállóan ellátni az alapfeladatait.

A KIM csütörtöki közleménye szerint a Réti, Antall és Társai ügyvédi iroda nem a központi költségvetés forrásaiból, hanem uniós támogatásból vállalta a közhiteles nyilvántartásokra vonatkozó jogszabályi környezet felülvizsgálatát, a nyilvántartások összehangolására, igazgatásszervezési normalizálására vonatkozó előterjesztések kidolgozását, valamint a nemzeti adatvagyon körébe tartozó állami nyilvántartások fokozottabb védelméről szóló törvény felülvizsgálatát, majd törvényi és rendeleti szintű módosításokra az előterjesztés kidolgozását.

Szilágyi György szerint a tárca reagálása "súlyos kérdéseket vet fel a kormány szakértelmével kapcsolatban". Utalt arra, hogy a KIM állománya 865 emberből áll, és az éves 5,5 milliárdos költség felét a 135 vezető beosztású munkatársra fordítják, akik így átlagosan havi 1,2 millió forint juttatásban részesülnek.

A jobbikos politikus leszögezte: a magyar államigazgatásban a jogalkotásért és a jogszabályi előkészítéséért felelős csúcsszerv a KIM. Szilágyi György szerint nem a minisztériumi apparátus alkalmatlan a tárca feladatainak elvégzésére, hanem egyszerűen kiszerveztek egy állami feladatot a kormányoldal "holdudvarának".

Hangsúlyozta azt is: az uniós forrás is közpénz, ráadásul a jogszabályi előkészítés mellett a szükséges hatástanulmányok elkészítésével szintén egy külsős céget - a Colosseum Budapest gazdasági tanácsadó és szolgáltató kft.-t - bíztak meg.

A Jobbik szerint az ehhez hasonló kiszervezésekkel "az egész kormány szakértelme kérdőjeleződik meg, mert valószínűleg más minisztériumoknál is ugyanez történik". Éppen ezért az ellenzéki párt álláspontja szerint le kellene mondania Navracsics Tibornak.

Olvasóink írták

  • 1. igazságkereső 2013. augusztus 10. 14:58
    „A Jobbik képviselője, Szilágyi György úr is jobban tette volna, ha a budapesti sajtótájékoztatóját a magyarországi bankok "devizahitel ügyletei" kapcsán tartotta volna meg, felvetve azt, hogy a svájci frankot nem is látott, de annak árfolyamán követelt havi törlesztések jogellenességével foglalkozott volna! De miért is kerülik a pártok a valódi problémák széles nyilvánosság előtti felvetésének kérdését?! A mellébeszéléseik miatt válnak hiteltelenné a hatalomra törő pártok, s mily érdekes, sehol nem volt egyetlen ellenzéki párt sem, amikor a szocialista-szabaddemokrata kormánykoalíció "rárepült´ a bankok számára hihetetlen mértékű és összegű tiszta nyereséget eredményező indexálási trükk előnyeire, tönkretéve ezzel Magyarországon közel kétmillió állampolgárt! Ez vaj´h miért nem izgatja a Jobbik alakulatát?!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Araszolás az M7-esen - tömegek indultak Budapest felé

Csak lassan lehet haladni az M7-es autópályán a főváros felé vezető oldalon. Tovább olvasom