Délmagyar logó

2017. 10. 18. szerda - Lukács 10°C | 24°C Még több cikk.

Jobbik: ne vezethessék képviselők a járási hivatalokat!

Az ellenzéki párt törvénymódosítást kezdeményez az összeférhetetlenség kimondására.
A Jobbik szerint a kormány országgyűlési képviselőkkel akarja feltölteni a 2013-tól megalakuló járási hivatalok vezetői posztjait, ami felháborító és elfogadhatatlan. Novák Előd, az ellenzéki párt alelnöke pénteken bejelentette: pártja törvénymódosítást kezdeményez az összeférhetetlenség kimondására.

Az ellenzéki politikus szerint a kormány a politikai álláshalmozás újabb lehetőségének megnyitását készítette elő, amikor a járási hivatalok létrehozását szabályozó törvényben kimondta: az országgyűlési képviselőség is közigazgatási gyakorlatnak számít. A Jobbik szerint ezzel megnyílt az út a 2014-től létrejövő kisebb parlament miatt állásukat elveszítő fideszes honatyák előtt, hogy a járások élén folytassák a munkájukat.

A Jobbik éppen ezért törvénymódosítást nyújt be az Országgyűlésnek, amelyben kimondanák, hogy országgyűlési képviselő, polgármester, valamint megyei, vagy helyi önkormányzati képviselő nem vezethet járási hivatalt. Emellett annak rögzítését is kezdeményezik, hogy a hivatalvezetőnek felsőfokú igazgatásszervezői, okleveles jogász képesítéssel vagy okleveles közigazgatási menedzser, illetve egyetemi vagy főiskolai szintű közgazdász szakképesítéssel kell rendelkeznie és legalább öt év közigazgatási gyakorlat is feltétel lenne.

Ezekre Novák Előd szerint azért van szükség, hogy ne álljon elő az az "abszurd helyzet", hogy közigazgatási ügyekben a hivatalvezetőnél képzettebb a saját helyettese, vagy akár az általa felügyelt legkisebb falu jegyzője is.

Olvasóink írták

 • 1. grafika88 2012. október 19. 12:35
  „Ez volna a normális, amit ezek kérnek !
  De sajnos nem úgy lesz. 200 képviselő marad..a többi 165 pedig kap jóóó zsíros állást !
  Összeférhetetlenség : KIT érdekel !! Lézer J. pl HÁNY MUNKAHELYET felügyel ???? min. 3.
  V. más képviselő pl. a régi BKV .Kocsis I. 57 helyen volt valamilyen felügyelő tag ??????!!!!
  Ezek a szemetek min. 4-5 v. több helyről kapnak tiszteletdíjjat...milliókat havonta !”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Halálra gázoltak egy biciklist Lébényben

Az anyja kocsiját vezető 19 éves fiatalember hátulról ütközött az úttest közepén haladó,… Tovább olvasom