Délmagyar logó

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 16°C | 25°C Még több cikk.

Jobbik: nem kérünk a ˝pintéri rendből˝

Egyre többen a saját bőrükön érzik, hogy romlik a közbiztonság Magyarországon - mondta Baráth Zsolt.
Egyre többen a saját bőrükön érzik, hogy romlik a közbiztonság Magyarországon, "ha ez a pintéri rend, köszönjük, ebből nem kérünk" - mondta Baráth Zsolt, a Jobbik Jász-Nagykun-Szolnok megyei országgyűlési képviselője Szolnokon, a megyei rendőr-főkapitányság székháza előtt.

Amikor 2010-ben Pintér Sándor régi-új belügyminiszter azt mondta, hogy "két hét alatt rend lesz", az 1990-ben rendszerváltásnak hazudott szemfényvesztés újabb állomáshoz érkeztünk - fogalmazott a politikus a közrend és a közbiztonság állapotáról tartott sajtótájékoztatóján. Hozzátette: most, 2013 elején ott tartunk, hogy az elmúlt két és fél év bűnözési tendenciái azt igazolják, hogy a törvényeknek egyre kevesebb az elrettentő ereje.

"Amikor megtámadják a rendőrőrsöket, rátámadnak a rendőrre, akárhogy is kozmetikázzák a bűnügyi statisztikákat, (...) egyre több állampolgár érzi a saját bőrén, hogy romlik a közbiztonság Magyarországon" - fogalmazott Baráth Zsolt.

A képviselő ezután több, országosan ismertté vált bűnügyet sorolt fel, így például Szögi Lajos, Marian Cozma vagy Bándy Kata esetét, ahol közlése szerint mindenütt cigányok voltak a gyilkosok. Jelezte: 2012 szeptember végéig 179 emberölés történt az országban, míg 2011-ben összesen 142 gyilkossági ügy került be a bűnügyi statisztikába.

"Ha ez a pintéri rend, köszönjük, ebből nem kérünk. Pintér Sándor vonja le a következtetéseket az elmúlt időszakból, és mondjon le, vagy a miniszterelnök (...) távolítsa el a hivatalából" - közölte Baráth Zsolt.

Szathmári Norbert, a Jobbik megyei közgyűlési képviselője arról beszélt: a megyei rendőrfőkapitánynak felajánlották, hogy a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület együttműködne a rendőrséggel, Farkas József azonban azt válaszolta, hogy csakis az Országos Polgárőr Szövetséggel tudják a rendet fenntartani.

Olvasóink írták

  • 2. csergemerge 2013. január 19. 18:42
    „Egyre többen a saját bőrükön érzik, hogy romlik a közbiztonság Magyarországon...

    Ez nem igaz. A közbiztonság a véleményem szerint kielégítő Magyarországon. Sajnos, az utóbbi időben volt néhány rendkívül kegyetlen és kíméletlen bűncselekmény, de ezek száma még mindig kevesebb, mint pl. 5 éve.”
  • 1. grafika88 2013. január 18. 15:30
    „Nem bírom ezt a társaságot..DE amit itt állít ..sajnos : IGAZ !!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bombariadó volt több budapesti polgármesteri hivatalban és bíróságon

Keresi a rendőrség azt a két ismeretlent, aki bombarobbantással fenyegetett meg pénteken telefonon… Tovább olvasom