Délmagyar logó

2017. 08. 20. vasárnap - István 19°C | 34°C Még több cikk.

Jobbik: nemi diszkrimináció esetén ne járjon állami támogatás!

A Jobbik az állami támogatások feltételéül szabná, hogy az azonos munkakörben dolgozó nők és férfiak ugyanolyan bért kapjanak.
Dúró Dóra, a párt szóvivője csütörtöki sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy a nemek egyenrangúságának meg kell jelennie a foglalkoztatásban és a bérekben. Azt mondta, a jelenlegi gyakorlatban a nők átlagosan 20 százalékkal kevesebb fizetést kapnak, mint az ugyanolyan munkakörben dolgozó férfiak, ezért a párt az állami támogatások feltételéül szabná a béregyenlőséget.

A Jobbik emellett előnyt adna az állami pályázatokon a versenyszféra azon munkaadóinak, amelyek minősített családbarát munkahelyeket tartanak fenn. Dúró Dóra a szempontok közé sorolta a gyermekek után járó munkaidő-kedvezményt, a rugalmas - akár órára lebontott - szabadságot, az otthonról végezhető munkát, az osztott munkaköröket, a munkahelyi gyermekfelügyeletet vagy a gyermek bevitelének lehetőségét.

A szóvivő szólt arról is: lehetővé tennék, hogy az anyák gyed vagy gyes idején folyamatosan kapcsolatot tartsanak a munkahelyükkel, hogy naprakész legyen a tudásuk, továbbá szükségesnek tartják az - elsősorban nyelvi és informatikai - képzéseken való részvételük támogatását, hogy visszatérve jobban tudjanak érvényesülni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vádat emeltek a gyorsétteremben lövöldöző S. Ábel ellen

Lőfegyverrel visszaélés bűntette és más bűncselekmény miatt vádat emelt az ügyészség S. Ábellel szemben. Tovább olvasom