Délmagyar logó

2018. 05. 23. szerda - Dezső 16°C | 27°C Még több cikk.

Jobbik: Orbán rádiós nyilatkozata szöges ellentétben áll a magyar valósággal

A Jobbik szerint Orbán Viktornak a Kossuth Rádióban pénteken tett nyilatkozata szöges ellentétben áll a magyar valósággal - közölte az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese az MTI-vel.

Volner János úgy fogalmazott: hiába beszél a kormányfő arról, hogy "nincsen semmilyen áthárítás", sem a bankadót, sem a tranzakciós adót, sem pedig a közműadót nem tudják áthárítani a lakosságra, ezt mégis megteszik, ráadásul éppen Orbán Viktor kormányának asszisztálásával.

A jobbikos politikus közleményében emlékeztetett arra, hogy az érintett nagyvállalatok magyarországi tarifái gyakran jóval magasabbak a Nyugat-Európában szokásosnál. Különösen a bankok esetében látványos a különbség, amelyek a forrásköltségeik emelkedésére hivatkozva nemcsak az árfolyamveszteséget hárítják át a devizahiteles ügyfeleikre, de a hitelkamatokat is a kétszeresére emelték 2010 óta.

A Jobbik szerint ez nem csupán az eladósodott családokat nyomorítja meg, hanem a magyar nemzetgazdaság számára is óriási veszteségeket okoz, hiszen az érintett családok jövedelme jelentős részben a bankokhoz kerül, így abból nem jut az életszínvonal növelésére, a magyar gazdaság élénkítésére sem.

Volner János úgy véli: "elképesztő" Orbán Viktor azon állítása is, amely szerint Magyarország pénzügyi oldalról biztos lábakon áll. A magyar gazdaságot ugyanis a 2010-esnél jóval magasabb kamatszinten finanszírozzák, miközben a gazdasági teljesítmény visszaesik, a beruházási ráta drasztikus romlása miatt pedig szerinte az is borítékolható, hogy a következő években sem fog a gazdaság növekedni. Emellett az infláció a hosszú évek során tapasztalt töretlen csökkenése után ugrásszerűen nő, a reálbérek érezhetően csökkennek, így a lakosság életszínvonalának zuhanása tény - tette hozzá az ellenzéki politikus.

A Jobbik éppen ezért felszólítja Orbán Viktort és Matolcsy György nemzetgazdasági minisztert: ahelyett, hogy "szebbnél szebb tündérmesékkel altatnák egymást", inkább ébredjenek fel. Magyarországnak nem a nép ámítására és a valóság rózsaszínűre festésére, hanem szakmailag megalapozott fejlesztési koncepciókra, kiszámítható adókörnyezetre és hiteles gazdaságpolitikára van szüksége - írta a Jobbik alelnöke.

Olvasóink írták

 • 8. kontrapista 2012. november 30. 18:27
  „A piac által keresett javak termelése nélkül nincs jólét. A társadalmi felépítmény is erre támaszkodik. Ezt a gondolatot Marx Károly több mint 150 éve leírta, de mi elfeledtük. Narancs ide, vagy oda, újra meg kell tanulni
  olyan dolgokat termelni, amit el lehet adni.
  Kérdés : hány olyan üzem van Szegeden, amely olyan valamit gyárt , amit el lehet adni bel vagy külföldi piacon ???”
 • 7. grafika88 2012. november 30. 17:33
  „Elkéne már hajtani a szemük elől a narancsos ködöt !”
 • 6. Qllancs 2012. november 30. 17:32
  „Már az sem igaz : amit kérdez ! hazudnak éjjel--nappal !”
 • 5. balihoho 2012. november 30. 16:32
  „Amit Orbán, és újabban egyik államtitkára állít, miszerint befagyasztották a rezsiköltséget, a legnagyobb, és legpimaszabb hazugságaik közé tartoznak! Az elmúlt két év gáz, villanyszámláink bizonyítják, mennyit drágultak csak ezek, azonos fogyasztás ellenére!”
 • 4. tótkomlósi 2012. november 30. 16:15
  „Aki rászavaz az a narancs ködtől nem lát!”
 • 3. zero 2012. november 30. 14:55
  „Azt elhiszem hogy ö nem tudja .De aki rászavaz az se?”
 • 2. Qllancs 2012. november 30. 14:22
  „orbán milyen tudatmódosítót szed ?? v. a házipálinka ártott meg ??
  Ezek a fütyiszes bandatagok --mintha nem is itt élnének..hanem pl. a Holdon !
  Van itt pénz kérem ,dögivel !
  Mert ezt a sok baromságot, orbán--kuszaszem ötleteit .. külön cég /fideszes / népszerűsíti külföldön !!
  pl: Angliában : 197 milliért, az USÁ ban : 126millióért, német--osztrák területen : 135 millióért a Közig. és Igazsági Minésztérium megbízásából !
  Itthon minden 3. gyerek éhezik--fázik ! 4,5 millió ember él mélyszegénységben !!
  Ma 1100 embert küldtek utcára, megszünt a munkahelyük Zalaegerszegen.
  orbán EZT NEM TUDJA ????”
 • 1. IVY 2012. november 30. 14:00
  „Annyi m.rhaságot hordott össze reggel a Kossuth-on, mintha minimum Svájcban élne és nem Madzsarisztánban.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

1100 embert bocsát el a Flextronics Zalaegerszegen

Hétfőtől három ütemben összesen 1100 dolgozót bocsát el a Flextronics International zalaegerszegi… Tovább olvasom