Délmagyar logó

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 12°C | 17°C Még több cikk.

Jobbik: országos földvédelmi razzia

A Jobbik a jövő héttől az egész országra kiterjeszti az úgynevezett "földvédelmi razziáját" a Jobbik.

A Jobbik a jövő héttől az egész országra kiterjeszti az úgynevezett "földvédelmi razziáját", amelynek során többek között a külföldiekkel kötött bérleti vagy zsebszerződések meglétét kutatják – jelentette be keddi, budapesti sajtótájékoztatóján Magyar Zoltán.

A képviselő elmondta, hogy a „razzia" során, amely eddig a dunántúli megyékre terjedt ki, különböző földterületeket kerestek fel és tulajdoni lapok alapján vizsgálódtak a zsebszerződések után.

A politikus hozzátette, hogy az állampolgárok segítségét kérik, mert minden olyan információra szükségük van, amelyek alátámasztják, hogy egy-egy adott terület zsebszerződéseken keresztül „ki lett játszva külföldieknek" vagy olyan zöldbárók kezére került, akik nem a kormányprogramnak megfelelően használják azt.

Hangsúlyozta, hogy ezeket az értesüléseket a párt összegezni fogja, majd eljuttatja Budai Gyula államtitkárhoz illetve a vidékfejlesztési tárcához.

Azt remélik, hogy a Fidesz ezekkel kezdeni is tud valamit és „nem folytatja tovább az elmúlt két év semmittevését".

A képviselő a sajtótájékoztatón felidézte Vona Gábor, a Jobbik pártelnök-frakcióvezetőjének a téma kapcsán, a parlamentben megfogalmazott korábbi kérdését. Mint mondta, Budai Gyula államtitkár erre adott válaszából számukra az derült ki, hogy a Fidesz kizárólag az állami földek megvédésében gondolkodik. Szavai szerint a Jobbik viszont nem csak a termőföldek tíz százalékát kitevő állami területekért, hanem mind a 4,5 millió hektárért aggódik.

Olvasóink írták

  • 1. bambinaXX 2012. március 23. 05:42
    „Hurrá!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Húsbárddal ölte meg anyját a tatabányai férfi - drog hatása alatt állhatott

A 21 éves férfi az apjára is rátámadt, majd kivetette magát a szomszédos ház 10. emeletéről. Tovább olvasom