Délmagyar logó

2017. 11. 24. péntek - Emma 4°C | 11°C Még több cikk.

Jobbik: terrorveszélynek teszi ki az országot a kormány

A Jobbik szerint a kormány szélsőséges terrorista csoportok esetleges támadásainak teszi ki Magyarországot az afganisztáni háborúban való részvétellel.
A The Frontier Post című pakisztáni újság szerint a tálibok mozgalma a két magyar katona halálát okozó augusztus 23-i támadás után arra szólította a magyar kormányt, hogy vonja ki csapatait az ázsiai országból, mert különben újabb áldozatokkal kell számolnia.

Volner János, a párt országgyűlési képviselője szerdán, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján emlékeztetett: a Jobbik korábban többször is hiába kérte a kormánytól az Afganisztánban szolgáló magyar csapatok azonnali hazahozatalát, az Orbán-kormány ugyanis "szocialista elődei" politikáját folytatta ebben a kérdésben.

A jobbikos politikus kiemelte továbbá, hogy Magyarországnak "sem erkölcsileg, sem anyagilag nem lehet érdeke az ázsiai országban való szerepvállalás".

Hozzátette: az Egyesült Államok és szövetségesei jelenleg egy "hódító jellegű, rablóháborúban" vesznek részt a "világ bányászati nagyhatalmának számító, jelentős érckészletekkel rendelkező Afganisztánban".

Az észak-afganisztáni Baglán tartományban augusztus 23-án hajnalban ért támadás egy magyar katonai konvojt, aminek következtében két katona, Pappné Ábrahám Judit és Kolozsvári György életét vesztette, további két bajtársuk pedig nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett.

Olvasóink írták

 • 6. jozko 2010. szeptember 08. 19:59
  „Szervezhetne teszem azt a NATO egy Nemzetközi Zsoldos Légiót!
  Menjen zsoldosnak, akinek annyira viszket az ujja a ravaszon-de nem a Ma gyar Honvédség színeiben, hanem magánvállalkozásban!
  Ennek a küldetésnek úgy sincs semmi köze a honvédelemhez!”
 • 5. deszkás 2010. szeptember 08. 17:31
  „És naponta 6-8 afgán szökik be Magyarországra amiről tudunk. Amerikának ez lesz a II. Vietnam.”
 • 4. maz 2010. szeptember 08. 17:04
  „Ha már ott vagyunk adjatok a katonáknak felszerelést amivel meg tudják védeni magukat ne csak leselejtezett agyon kokányolt szart”
 • 3. reagens 2010. szeptember 08. 16:34
  „Kár volt egyáltalán odamenni.
  De mindegy, ez egyfajta mellékhatása a Nato tagságnak, ami viszont célszerű itt Putyinék mellett..”
 • 2. dodó 2010. szeptember 08. 16:11
  „"Zabihullah Mudzsahid tálib szóvivő már a Pappné Ábrahám Judit posztumusz hadnagy és Kolozsvári György zászlós halálával járó merénylet másnapján a magyar kontingens távozását követelte a hadszíntérről, figyelmeztetve, hogy az augusztus 23-án végrehajtott támadást továbbiak követhetik, még több halálos áldozattal, ha a magyar kormány nem vonja ki a csapatokat.

  Csak azt kérdezzük Magyarország kormányától és polgáraitól, mi hasznuk származhat egy ilyen háborúból. Ez a háború Amerika érdekeit szolgálja. Történelmi konfliktus feszül népeink között? Ha nem, miért küld Magyarország katonákat a megszálló erők oldalán harcolni Afganisztánba? - érvel közleményében a magyar csapatkivonás mellett a tálib szóvivő. Zabihullah Mudzsahid ezután külön kitér arra, hogy a tálibok offenzívára készülnek Baglán tartományban, ott, ahol az magyar tartományi újjáépítési csoport (PRT) teljesít szolgálatot a nemzetközi erők (ISAF) kötelékében. "”
 • 1. szandokán 2010. szeptember 08. 15:56
  „A The Frontier Post című pakisztáni újság inkább szervezze meg a sok mocskos tálib nyilvános fürdetését,mert Mohamed Próféta nem tanította meg őket rá.A világ leggyökerebb népe.Nem igaz,hogy nem tudják őket lesöpörni a föld szinéről.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Folyamatosan csökkennek a casco díjak

A casco biztosítások átlagos éves díja az elmúlt hat évben 45 ezer forinttal 75 ezerre csökkent, a… Tovább olvasom