Délmagyar logó

2017. 07. 25. kedd - Kristóf, Jakab 18°C | 29°C Még több cikk.

Jobbik: visszaélt befolyásával Semjén Zsolt?

A Jobbik szerint felveti a befolyással való visszaélés gyanúját, hogy Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes mint az Országos Magyar Vadászati Védegylet elnöke levélben fordult a Vidékfejlesztési Minisztériumhoz.
Bödecs Barna szerdai sajtótájékoztatóján hangsúlyozta: bár Semjén Zsolt két megbízatása nem összeférhetetlen, de a levélben megfogalmazott kérdések minisztériumi dolgozókhoz kerülnek, akik miniszterelnök-helyettesként függenek Semjén Zsolttól.

Éppen ezért Bödecs Barna ebben a témában írásbeli kérdést intéz Orbán Viktor miniszterelnökhöz, a vidékfejlesztési minisztertől pedig azt tudakolja, hogy "Rodics Katalinnak a vidékfejlesztési tárca biodiverzitás és génmegőrzési osztályvezetőjének menesztése milyen kapcsolatban van Semjén Zsolt levelével?"

Bödecs Barna már hétfőn a parlament ülésén azonnali kérdést tett fel a szakminiszternek, hogy "helyesnek tartja-e, ha Semjén Zsolt a neki szervezetileg alárendelt szakminiszternél - civil szervezeti vezetői minőségében - egyes védett állatfajok védettségének megszüntetéséért lobbizik, hogy társaival együtt ezekre is vadászhasson?"

Ángyán József államtitkár válaszában elmondta: január 18-án valóban kaptak levelet Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettestől, mint Országos Magyar Vadászati Védegylet elnökétől. Ebben Semjén Zsolt sok kérdést felvetett. Ángyán József hangsúlyozta: "a védett állatfajok listáját folyamatosan felülvizsgálják és az hogy valaki ezt kezdeményezi önmagában nem szokatlan. A kérés tartalma természetvédelmi szakmai kérdés."

Olvasóink írták

 • 5. Nátrix73 2011. április 21. 18:40
  „3. deszkás 2011.04.20. 19:21

  Nem tudom. Miért érdekes?”
 • 4. achilleus 2011. április 21. 13:27
  „S. Zs. jobban tenné, ha <moderálva> gyorsan visszafordulna a pepói útról. (2002-ben pontosan annyi hiányzott, amennyit az az idióta eltántorított a jobboldaltól). Egyébként Ángyán úr válaszában közölhette volna, hogy S. Zsolt és lőtársai milyen állatfajokra akarnak lövöldözni, csakhogy a szakmai vita ne nulláról induljon.”
 • 3. deszkás 2011. április 20. 19:21
  „NÁTRIX! Ő Szegedi?”
 • 2. Nátrix73 2011. április 20. 17:47
  „Rodics Katalint már így is sokan utálták, mert igen szigorúan végezte a munkáját. Emellett könyvet is írt a védett fajokkal való kereskedelemről "A gyilkos üzlet" címmel. Bizony, erősen bökhette az "úri puskások" szemét...”
 • 1. deszkás 2011. április 20. 15:27
  „És ez is titkos mint az olajügy.? Jobb mint a nyilt levél?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Romagyilkosságok - Egyre zavarosabb a koronatanú vallomása

Szünetet kért és sírva ment ki a tárgyalóteremből Fehérné Nyalka Éva, aki továbbra is… Tovább olvasom