Délmagyar logó

2017. 07. 20. csütörtök - Illés 21°C | 34°C Még több cikk.

Jogellenes fogva tartással vádolnak rendőröket Hevesben

Jogellenes fogva tartás vádjával állt négy hivatásos rendőr szerdán az Egri Törvényszék előtt; a vádlottak tagadják bűnösségüket, azt állítják, hogy szabályos rendőri intézkedést hajtottak végre.
A vádirat szerint 2009. december 12-re virradó éjszaka az érintett rendőrök úgy vittek el a hevesi művelődési ház elől egy ittas férfit, hogy a sértett személyi szabadságának a törvényi feltételei nem álltak fenn.

A történtek előzménye, hogy a kultúrházban diszkót tartottak, ahová a sértett szeretett volna bejutni, de ittassága miatt nem engedték be. Többször próbálkozott, de nem járt sikerrel.

A négy rendőr - kettő közülük akkor még rendőr szakközépiskolás volt - gépkocsizó járőrszolgálatot látott el a városban és megfordultak a művelődési háznál is. Felfigyeltek a sértettre és úgy ítélték meg, hogy zavaró annak jelenléte a helyszínen, ezért beültették a rendőrautóba. A vádlottak azonban a sértettel szemben a vádirat szerint nem intézkedtek, nem állították őt elő, hanem a város külterületére vitték és egy öntözőtónál magára hagyták.

A bíróság a szerdai tárgyalást egy kulcsfontosságúnak tartott tanú távolléte miatt elnapolta. A per március 8-án folytatódik

Olvasóink írták

  • 2. bánki 2012. február 02. 14:51
    „Mi a manó ?

    Rend - őr !

    Összeadva = korsó részeg jogait felejteni !”
  • 1. booo 2012. február 01. 20:09
    „Szép gesztus volt a rendőröktől hogy a potenciális bajkeverőt eltávolították a helyszínről. Ha úgy vélték baj lehet a jelenlétéből, lehet hogy jól döntöttek. Ezt hívják bűnmegelőzésnek. Az más kérdés hogy miért pont egy öntözőtóhoz vitték és miért nem a detoxba.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az IMF a tömegközlekedés hatékonyabbá tételét sürgeti

Erre a Levegő Munkacsoport hívja fel a figyelmet, mivel a kormány épp ellenkező irányba megy: csökkenti az állami támogatásokat. Tovább olvasom