Délmagyar logó

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 4°C Még több cikk.

Jogerős börtönt kapott az uzsorás házaspár

A házaspár a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Ramocsaházán 2005-től kezdve adott kölcsön a helyieknek úgy, hogy a sértettektől száz százalékos havi kamatot szedett.
Egy uzsorázásból élő házaspárra szabott ki börtönbüntetést hétfőn jogerősen a Debreceni Ítélőtábla - közölte az intézmény szóvivője az MTI-vel.

Fórizs Ildikó ismertetése szerint a házaspár a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Ramocsaházán 2005-től kezdve adott kölcsön a helyieknek úgy, hogy a sértettektől száz százalékos havi kamatot szedett. A kölcsönöket felvevők többnyire igen szerény anyagi körülmények között, szociális segélyből és családi pótlékból éltek. Volt olyan eset is, ahol a tartozás megfizetése után tovább követelték a kamatfizetést.

A vádlottak valamennyi bűncselekmény elkövetését tagadták - tájékoztatott a szóvivő.

Az ügyben másodfokon eljáró Nyíregyházi Törvényszék megváltoztatta a Nyíregyházi Városi Bíróság elsőfokú ítéletét, így került az ügy a táblabíróságra.

A Debreceni Ítélőtábla Elek Balázs vezette büntetőtanácsa helybenhagyta a másodfokú ítéletet. Eszerint az elsőrendű vádlottat, a férjet társtettesként, folytatólagosan elkövetett zsarolás, társtettesként elkövetett önbíráskodás és kényszerítés, valamint három rendbeli társtettesként elkövetett uzsorabűncselekmény miatt hét év börtönbüntetésre ítélte.

A másodrendű vádlottat, a feleséget folytatólagosan, részben társtettesként elkövetett zsarolás kísérlete, társtettesként elkövetett önbíráskodás és kényszerítés, illetve zsarolás kísérlete, továbbá két rendbeli társtettesként elkövetett uzsorabűncselekmény, és társtettesként folytatólagosan elkövetett zsarolásban találták bűnösnek, őt 6 év 2 hónap börtönbüntetésre ítélték.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

MSZP: senkit se lehessen telefonon, sms-ben kirúgni!

Az MSZP a munka törvénykönyvének módosítását javasolja azért, hogy a jövőben senkit se lehessen… Tovább olvasom