Délmagyar logó

2017. 01. 17. kedd - Antal, Antónia -4°C | 1°C

Jogerős ítélet a medencébe fulladt kisfiú ügyében

Egy év, két hónap felfüggesztett szabadságvesztést szabott ki a Budakörnyéki Bíróság hétfőn az albertirsai strand üzemeltetőjére, mint elsőrendű vádlottra. A fürdőben három évvel ezelőtt bekövetkezett tragikus balesetben egy hatéves kisfiú vesztette életét.
A halálos baleset 2003 májusában akkor következett be, amikor a gyermek a strand termálvizes medencéjének leeresztése közben a szívóhatás miatt beszorult a lefolyócsőbe. A bíróság kimondta a strand úszómesterének mint másodrendű vádlottnak, és az albert-

irsai vízközmű igazgatójának mint harmadrendű vádlottnak a felelősségét is, akiket nem jogerősen egy év, négy hónap, valamint egy év felfüggesztett fogházbüntetésre ítéltek. A tragédiát közvetlenül az okozta, hogy nem volt védőrács a 200 milliméteres ürítőnyíláson. A bíró az ítéletet indokolva kitért arra, hogy a fulladásos halálhoz a sértett közreműködése is hozzájárult. A gyermek a szakértői vélemények alapján a 20 centiméter átmérőjű nyílásba mindkét lábát beledugta. Emellett a meleg vizes medencében 14 éven aluli gyermekek eleve nem tartózkodhattak volna. A bíró foglalkozás körében elkövetett, halált okozó gondatlan veszélyeztetés vétségével mondta ki a három vádlott bűnösségét. (mti)
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tevez bemutatkozott

labdarúgás

Az argentin Carlos Tevez bemutatkozott a West Ham Unitedben, amely … Tovább olvasom