Délmagyar logó

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -3°C | 4°C Még több cikk.

Jogerős ítéletig börtönben marad Farkas Péter bírkózó öccse

A jogerős bírósági ítéletig börtönben kell maradnia Farkas Péter olimpiai bajnok kedden este elfogott öccsének.
A Fővárosi Bíróság tájékoztatása szerint Farkas Károlyt szerdán délelőtt állították a Pesti Központi Bíróság elé, ahol megkapta az előzetes letartóztatásáról szóló határozatot. A férfit ezután a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézetbe vitték.

Mint a Független Hírügynökség már hírül adta, kedden este elfogták a rendőrök Farkas Károlyt, a körözött olimpiai bajnok birkózó, Farkas Péter szintén körözött öccsét. A Budapesti Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a férfit kedden este valamivel 8 óra előtt kapták el Vecsésen. Az akcióban a BRFK Kábítószer Bűnözés Elleni Szolgálata és a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai vettek részt. A két férfi ellen a Pesti Központi Kerületi Bíróság adott ki elfogatóparancsot még hétfőn, amikor megszöktek ítélethirdetésükről. A bíróság akkor elrendelte előzetes letartóztatásukat is. A rendőrök továbbra is keresik Farkas Pétert, aki szintén elszökött az ítélet elől.

Farkas Károly rosszullétre hivatkozva kért szünetet a hétfői tárgyaláson, de nem ment vissza a terembe. Később, az ítélethirdetés szünetéről testvére, az olimpikon Farkas Péter sem tért vissza. A Pesti Központi Kerületi Bíróság mindkettőjük ellen elfogató parancsot adott ki, és elrendelte előzetes letartóztatásukat. A szökés ellenére az első fokú, nem jogerős ítéletet kihirdették, eszerint folytatólagosan elkövetett kábítószerrel való visszaélés bűnsegédeként Farkas Péter 5 év fegyházat és 1 millió forintos pénzbüntetést kapott. Testvérét társtettesként 7 év fegyházra és ugyancsak 1 millió forint pénzbüntetésre ítélték, egy harmadik vádlottat pedig szintén társtettesként 6 évi fegyházra ítélték.

Az 1992-es barcelonai olimpián aranyérmet szerzett birkózó és két társa kábítószer-ügyét 2007 júniusában kezdték újra tárgyalni, ennek végén született a hétfői ítélet. Az ítélet indoklásakor a bíróság hangsúlyozta, hogy a vádban szereplő bűncselekmények büntetési tétele 5-től 10 évig terjed. A bíró indoklása szerint Farkas Péter negyedszer került összeütközésbe a törvénnyel, így semmi sem indokolja, hogy a törvényi minimumnál, öt évnél kevesebbet kapjon. A bíróság egyébként elrendelte, hogy hajtsák végre azt a 2002-ben született ítéletet is, amelyben 1 év börtönt kapott Farkas Péter.

2004 októberében a Farkas család XVII. kerületi házánál több ezer tő vadkendert találtak. A kábítószerrel való visszaélés gyanújával három embert fogtak el: a Farkas-fivéreket és egy segítőjüket. Mindhárman 16 hónapot töltöttek előzetes letartóztatásban. 2006 júniusában a bíróság az olimpiai bajnok testvérét és vádlott-társát 2-2 évi börtönre ítélte, Farkas Pétert akkor felmentették a vád alól.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ismét gyermeket vertek Nagykanizsán

Súlyos testi sértéssel gyanúsít a rendőrség egy 16 éves fiút, aki egy focizás közben kialakult… Tovább olvasom