Délmagyar logó

2017. 09. 25. hétfő - Eufrozina, Kende 8°C | 18°C Még több cikk.

Jogi kisokos és tanácsadás hajléktalanoknak

A hajléktalanokat felvilágosító jogi kisokos jelent meg, emellett pedig utcajogász ad tanácsot minden pénteken a Blaha Lujza téren Budapesten.
A Város Mindenkié csoport által megjelentetett füzet azokat a témákat dolgozza fel, amelyekkel az utcán élő hajléktalanok a leggyakrabban szembesülnek. Felvilágosítja őket a saját és a hatósági személyek jogairól, kötelességeiről, a jogorvoslat lehetőségeiről. A kiadvány a többi között foglalkozik az igazoltatással, a BKV járműveinek és a MÁV várótermeinek használatával, a kéregetésre vonatkozó jogszabályokkal, a sátorozással, a személyes tárgyakhoz kapcsolódó tulajdonjogokkal, a tűzgyújtással, a kutyatartással, a közterületfelügyelők, a polgár-, kerület- és biztonsági őrök jogaival, kötelességeivel - közölte a szervezet az MTI-vel.

A jogi kisokos megjelenését vasárnap délután köztéri piknikkel ünnepelték a VIII. kerületi Kálvária téren, ahol több mint 100 hajléktalan ember kapott egy-egy példányt.

Utcajogász fogadja ügyfeleit minden héten pénteken 15 és 17 óra között a Blaha Lujza téren. A köztéri jogklinikáján önkéntes jogászok hallgatják meg a hajléktalanok jogi jellegű kérdéseit és panaszait. Az Utcajogász célja a tanácsadás, az információnyújtás, a hajléktalanokat érintő problémák összegyűjtése, hogy később szervezetten léphessenek fel a megkülönböztetés ellen.

A Város Mindenkié hajléktalan és nem hajléktalan aktivisták csoportja, melynek célja a hajléktalan emberek jogvédelme és a hajléktalanság felszámolása érdekében társadalmi változások elindítása.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hivatalos látogatást tesz Bécsben Schmitt Pál

Bécsbe vezet Schmitt Pál első hivatalos külföldi útja köztársasági elnökként. Az államfő kedden… Tovább olvasom