Délmagyar logó

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 12°C | 22°C Még több cikk.

Jogszerű az áremelés

„ A hírek szerint emelkedik a távhő ára. Mosonmagyaróváron pedig már fel is emelték, de semmilyen képviselő-testületi döntést nem hoz- tak. Az árak megállapításáról szóló 1990. évi LXXXVII. törvény mellék- lete szerint a távhőszolgáltatás ki- zárólagos ármegállapítója a telepü- lési önkormányzat képviselő-testü- lete. Véleményem szerint a Joule Kft. törvénysértően emelte árait.”
Mild Miklós, a Joule Kft. ügyvezetője a fentieket cáfolva elmondta: Mosonmagyaróvár képviselő-testületének 5/2006. (II. 28.) számú rendelete szerint a távhőszolgáltatásért hődíjat és alapdíjat kell fizetni. Az alapdíjat minden esetben a képviselő-testület állapítja meg. Az előírás szerint a részszámlák hődíját – külön a lakossági és külön az egyéb felhasználók részére – úgy kell megállapítani, hogy a vásárolt hő mindenkor érvényes díját a fűtési időszakban 8 százalékkal, fűtési időszakon kívül 15 százalékkal növelni kell. A vásárolt hő mindenkor érvényes díját a Joule Kft. és a Mosonmagyaróvári Energia Szolgáltató Kft. között létrejött 15 éves szerződés határozza meg. Ennek lényege, hogy a gázár változásakor egy, a szerződésben lévő képlet alapján, automatikusan képzik az új árat, ami kedvezőbb, mint a teljes gázár továbbhárítása – nyilatkozta az ügyvezető.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Milyen a takarékos otthon?

Ha kellő figyelmet fordítunk a lakás építésekor, átalakításakor az alapvető kellékek beszerzésére, nem csak anyagilag járunk jól, hanem környezetünket is kíméljük. A takarékos megoldások némelyike ráadásul nem is annyira pénz, mint inkább odafigyelés kérdése. Takarékos tippek ingatlantulajdonosoknak. Tovább olvasom