Délmagyar logó

2017. 08. 21. hétfő - Sámuel, Hajna 14°C | 23°C Még több cikk.

Jöhetnek a fapados járatok

A Kisalföld úgy tudja, fapados, valamint charterjáratokat indító nemzetközi légitársaságok is használnák a péri repülőteret. Ha sikerül megegyezni, akkor nyártól akár a Győrhöz közeli településről is utazhatunk Európa országaiba – ráadásul olcsón.

„Szürke aranynak" nevezik Dániában azokat a nyugdíjas turistákat, akik szabadidejükben szívesen utazgatnak, rendszerint külföldre. Sem a szürkét, sem az arany jelzőt nem kell magyarázni, a nyugdíjas dánok ugyanis sokat költenek utazásaik során. Most már bátran kijelenthető az is: közülük egyre többen választják Magyarországot úti céljuknak. Nem véletlen, hogy a napokban a megyeházán járt aarhusi (dán) küldöttség is a helyi turisztikai lehetőségekről érdeklődött Szabó Miklós alelnöknél, majd a csoport vezetője feltette a konkrét kérdést: hogyan lehetne a péri repülőteret üzemeltető gazdasági társaságot és a náluk nagyon népszerű ír légitársaságot összehozni?

A dánok azért érdekeltek ebben, mert a Ryanair légitársaság Aarhusból (is) indít olcsó járatokat, ha pedig Péren is le tudna szállni valamelyik gépe, akkor a dán turistákat „háztól házig" szállíthatná.

Frankfurtba 2500 forintért

Az ír légitársaság ötven-hetven személyes Fokker gépei nyártól elvileg le- és fel tudnak szállni Péren. A Ryanair az úgynevezett fapados járataival vált ismertté és népszerűvé Európában. Csak egy példa: náluk a legolcsóbb jegy a tervezett Debrecen–Frankfurt közötti járaton 9,9 euróba – mintegy 2500 forintba kerül. Szabó Miklós segítséget ígért, hiszen ezzel nemcsak a megye turizmusának fejlesztését karolja fel az általa képviselt önkormányzat, hanem a régióban élők utazási lehetőségeit is bővítheti. Értelemszerűen ugyanis nemcsak le-, hanem fel is szállnak Pérről a gépek, ami azt jelenti: ha sikerül megegyezni a légitársasággal, akár a Győrhöz közeli reptérről is utazhatunk Európa számos országába, ráadásul olcsón.

Júliustól az utazóké a reptér


A Kisalföld úgy tudja, nem a Ryanair az egyetlen cég, amely lehetőséget lát a péri repülőtérben. Más fapados, illetve charterjáratot indító társaság is érdeklődött, mivel azonban még nincs konkrét megállapodás, a nevekről hallgatnak az illetékesek. Az biztos, hogy júniusban részlegesen, júliustól pedig teljesen átadják az utazóknak a terminált és a repteret; a légitársaságokon tehát a sor, hogy szárnyat adjanak vágyai(n)knak.

Az első fapados ma landol


A Germanwings első „fapados" budapesti járata ma délután négy óra 20 perckor landol a Ferihegyi repülőtér frissen felújított I-es terminálján. A repülőjegyek ára ezekre a járatokra – szezontól függetlenül – a két legkedvezőbb árkategóriában 4700 és 7200 forint (19 és 29 euró) között mozog.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hogyan válasszunk utazási irodát?

Sokan szeretünk utazni, a teljesen egyéni kalandozást azonban csak kevés ember meri… Tovább olvasom