Délmagyar logó

2017. 04. 29. szombat - Péter 7°C | 22°C Még több cikk.

Jöhetnek a fogadalmak?

Az éjféli pezsgő pukkanása fényében sokan új lehetőségeket véltek felfedezni, s fogadkozni kezdenek.

Ugyan még csupán néhány nap telt el a szilveszteri koccintás óta, az új esztendő visszafordíthatatlanul elkezdődött. Az éjféli pezsgő pukkanása fényében sokan új lehetőségeket vélnek felfedezni. Hiszen egy új év nemcsak új kihívásokat, feladatokat, de valóban új lehetőségeket is rejthet.

Az évkezdet tökéletes alkalom arra, hogy megfogadjunk valamit, valamit, amit aztán valóra váltunk, avagy sem. Az éjféli fogadalmak tétele nem magyar szokás, azonban hazánkban is egyre elterjedtebb. Karácsony fényében, szilveszter éjjelén egyre többen idéznek fel olyan dolgokat, amelyeket az új évben szeretnének valóra váltani. Hogy sikerül-e, az mindenkinek a saját kis titka marad. S hogy milyen fogadalmakat is tesznek az emberek? Azt mondják, nem szabad elárulni, néhány hölgy azonban mégis megosztotta velünk.

Éva (42): – Sajnos van egy nagyon rossz szokásom, mégpedig az, hogy dohányzom, s nem is keveset. A családom már régóta szeretné, ha felhagynék ezzel a káros szenvedéllyel, ez idáig azonban nem éreztem erre magamban elég erőt. Szilveszterkor éppen ezért azt fogadtam meg, hogy leteszem a cigarettát. Erre a komoly elhatározásra azért is jutottam, hogy példát mutassak ezzel gyermekeimnek. Eddig még sikerült betartanom.

Katalin (30): –  A munkámból adódóan meglehetősen kevés szabadidővel rendelkezem. Olvasásra egyáltalán nem jut időm. Diákként szinte bújtam a könyveket s nem telt el nap, hogy ne vettem volna a kezembe egy érdekes írást. Mondhatni, hogy egyfajta hobbim volt az olvasás. Amióta komoly beosztásban dolgozom, csak sokasodnak mellettem az elolvasásra váró könyvek. Most azonban megfogadtam, hogy a korábbi évekhez hasonlóan igenis szakítok időt a könyvekre is, hiszen valóban igaz az a mondás, hogy mindenkinek arra van ideje, amire szeretné.

Vera (48): – Az elmúlt évben nagyon kevés időm jutott a mozgásra, így elhatároztam, hogy az idei évben ez másként lesz. Többet fogok mozogni, sportolni, megpróbálok egészségesebben élni, sokat sétálni a friss levegőn s szeretnék belevágni egy fogyókúrába is, ami az ismerőseim körében már meghozta gyümölcsét. Remélem, számomra is hatásos lesz.

Krisztina (54): – A mai, rohanó világban sajnos akaratlanul is, de hajlamosak vagyunk arra, hogy beletemetkezzünk a munkánkba. Az elmúlt évben én is beleestem ebbe a hibába. Kevesebb időt töltöttem a családommal és szinte észre sem vettem, hogy állandó stresszben élek. A munkám a hétköznapjaim meghatározó, sőt, talán legmeghatározóbb részévé vált. Ezt pedig a családom is megsínylette. Szerencsére időben ráeszméltem arra, hogy ez így nem helyes s idén tudatosan több időt szentelek a családomra s kevesebbet töltök a munkahelyemen.  
Reméljük, sikerül az elhatározásokat valóra váltani. Egy év múlva majd visszatérünk rá.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kapuscsere Sopronban

Egy kapus jött, egy pedig ment. Ez az új esztendő első tényként elkönyvelhető híre az FC Sopron… Tovább olvasom