Délmagyar logó

2018. 04. 19. csütörtök - Emma 11°C | 23°C Még több cikk.

John Lennon emlékére

December nyolcadikán 25 éve lesz annak, hogy egy őrült meggyilkolta John Lennont a lakása előtt. A szomorú évforduló kapcsán a győri Beatman együttes igényes Beatles-show-val emlékezik meg a világhírű zenészről a Bartók Béla Megyei Művelődési Központban.
A december 5-én este nyolc órakor kezdődő koncertről Nagy Róbert, az együttes vezetője elmondta, azért választottak színháztermet fellépésük helyszínéül, mert a hatvanas évek bálványai is az első komoly koncertjeiket hasonló körülmények között adták.
Többéves komoly munka eredménye, hogy az együttes tagjai látványban és hangzásban is szinte a tökéletes illúziót tudják kelteni. A győri zenészek mindent meg is tesznek azért, hogy akik a produkciójukat nézik, tényleg úgy érezzék, mintha négy évtizedes időutazáson vennének részt.
Hogy rengeteg energiát fektettek a show-ba, azt kellőképpen bizonyítja az is: régi Beatles-fotók alapján varratták meg az adott kor viseletét, fellépőruhájukat. Az ember folyamatosan változik, így a beatle-fiúk is „elhippisedtek” a hatvanas évek végére, ezért a kétórás show második részében a hippikorszakot is megidézik a győri zenészek öltözetükkel.
Az is különlegességnek számít, hogy hónapokig vártak a külföldről érkező eredeti hangszerekre, amelyek „édestestvérei” azoknak, amelyeken a liverpooli fiúk is játszottak, vagyis a hangszerek már negyvenéves modellek.
Persze a legkényesebb és a leglényegesebb dolog a zene, hiszen mit sem ér a látvány, ha a zenei produktum gyenge. Azonban az ő esetükben annyira jól sikerült a „másolat”, hogy volt olyan koncertjük, ahol többen azt hitték, az eredeti dalokra ők csak tátognak...

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

ETO: Csank a vezetőedző

Csank János lesz 2006. január 1-jétől a Győri ETO FC vezetőedzője. Az 59 éves szakemberrel 2,5 éves… Tovább olvasom