Délmagyar logó

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 25°C Még több cikk.

Jól megtérülő befektetés a vízparti nyaralás

Budapest - A vízparti nyaralás a legjobban megtérülő üzleti befektetés, a hatékonyságot tekintve egy hét szabadság is éppen olyan jó, mint kettő - állapította meg az amerikai informatika cég, a HP kutatása.
Az Európára, Közel-Keletre és Afrikára kiterjedő kutatás szerint a vízparti nyaralásról visszatérő dolgozók folytatják leghatékonyabban munkájukat. A kutatók Magyarországon nem végeztek felmérését.

A válaszok alapján a vízparti napfürdőzés háromszor nagyobb valószínűséggel vezet fokozott munkahelyi hatékonysághoz, mint a városnézéssel vagy tanulással, ismeretszerzéssel töltött szabadság, és kétszer nagyobb valószínűséggel, mint az aktív pihenés vagy a kalandtúra.

A kutatás elvégzésére a HP adott megbízást "LaserJet Pays You Back" című kampánya keretében.

A kutatás szerint a vezetők esetében térülhet meg a legjobban a hosszabb szünet, például a nyaralás: a vezetők a beosztott dolgozóknál 13 százalékkal nagyobb arányban számoltak be arról, hogy szabadságuk ideje alatt a munkahelyi feladataikat teljesen félretéve sikerült kikapcsolódniuk, és így valóban feltöltődve térhettek vissza a munkába a szabadságról.

A vizsgálatból az is kiderül, hogyan látják az egyes országokban a nyaralás produktivitásra és eredményességre gyakorolt hatását. A görögök 72 százaléka számolt be arról, hogy motiváltabban tér vissza a munkahelyére a szabadság után, ami kétszer akkora arány, mint a hollandok esetében. A görögöket 63 százalékkal a törökök, majd 56 százalékkal a dél-afrikaiak követik. Saját bevallásuk szerint a franciák és a spanyolok munkahelyi produktivitását növeli a legkisebb mértékben a vakáció, 22 és 26 százalékkal.

A felmérés kimutatta azt is, hogy a munkahelyi produktivitás növelése szempontjából egy hét nyaralás is épp olyan kedvező hatású, mint kettő. A válaszadók 66 százaléka vélte úgy, hogy egy, és 63 százalékuk úgy, hogy két hét növeli bizonyos vagy jelentős mértékben hatékonyságukat a munkába való visszatérést követően.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az ideológiákban nincs irónia

Ungvári Tamás író, irodalomtörténész humora, vidámsága az emberek tiszteletéből fakad. Úgy véli, a magyarok nem akarnak szabadok lenni, és szeretne olyan társadalomban élni, ahol a kölcsönös tisztelet érvényesül. Tovább olvasom