Délmagyar logó

2018. 03. 17. szombat - Gertrúd, Patrik 1°C | 11°C Még több cikk.

Jól szerepeltek

Elfogadhatóan teljesítettek a megyei csapatok a kézilabda NB II-

ben. Egy tragédia azonban így is beárnyékolta a szezont.

Kézilabda

A női bajnokságban a Graboplast-ETO utánpótlását nem számítva négy csapat képviseltette magát a megyéből. Közülük a legjobban a győri VKCSK szerepelt. Csomor Tibor együttese ugyanis mindössze egy pont hátránnyal az első kettő mögött a harmadik helyen várja a folytatást.
„ A csapat talán az eddigi legkiegyensúlyozottabb idényét nyújtotta az NB II-ben. A bajnokságban fájó pont volt a tapolcai vereség. Örömteli, hogy a Magyar Kupában is messzire jutottunk. A csapatból kiemelkedő teljesítményt nyújtott Hoffmann Bea kapus és Raucsik Krisztina, de igazából valamennyi játékosomat csak dicsérni tudom. Remélem, tavasszal előre tudunk lépni” – mondta Csomor Tibor.
A Széchenyi ESE a negyedik helyen zárta az őszt. Simon József edző szerint ez több mint tisztes helytállás, s akár még a jobb szereplés is benne van a gárdában.
„ Szerencsére nem ment el tőlünk senki a szezon során, így egy összeszokott csapattal szerepeltünk. Nagyon kiegyensúlyozott a mezőny első fele, az első öt közül bármelyik odaérhet a dobogóra. Az évad során maximálisan elégedett voltam a csapattal, az egyetlen keserűséget sem a lányok okozták, hanem az Alsóörs ellen a játékvezetők tevékenysége.”
A Mogaac-Mosonszolnok újoncként vágott neki az NB II-nek, s meg sem állt a hatodik helyig. A csapat technikai vezetője, Szabó Gáborné szerint ez a szereplés azért nem volt annyira váratlan.
„ Bár mi a nyolcadik helyet céloztuk meg, úgy érezzük, megérdemelt a hatodik helyünk. Mi már korábban is indulhattunk volna az osztályban, de a feltételek, gondolok itt elsősorban a csarnokra, eddig nem voltak adottak. Most azonban Mosonszolnokon otthonra találtunk. Bízom benne, hogy tavasszal legalább ezt a pozíciót meg tudjuk őrizni. Ami még örömteli, hogy bár nagyon féltünk, milyen utánpótlást sikerül összehozni, a fiatalok még a felnőttcsapatnál is jobban szerepeltek.”
A tavaly még NB I/B-s Győr-

újbarát csupán a hetedik lett az őszi fordulók alapján. Bálló Ferenc elnök is úgy érzi, kicsit elmaradtak a várakozástól.
„ Lehetett volna jobb is ez a félév, de sajnos két játékost megint elveszítettünk, Molnár Bea és Matetics Gabriella is eligazolt tőlünk. Szinte egész ősszel az ificsapat jelentette a felnőttgárda gerincét is. Ennek fényében nem olyan rossz a szereplésünk, az pedig külön pozitívum, hogy az utánpótlás két pont előnnyel az élen zárta a szezont. Pk remélhetőleg minimum dobogósok lesznek a végén, a »nagyok« pedig előrelépnek. Ehhez persze igazolni kell, az utolsó fordulóban már szerepelt nálunk Magyaróvári Adrienn, aki több élvonalbeli klubban is védett.”
A férfibajnokságban egy csapat, a Győrújbarát KSE szerepelt. Vesztergom Zoltán együttese nem szerepelt rosszul ősszel, mégsem az eredmények, hanem egyik játékosuk, Dobánszki Gyula halála miatt marad örökké emlékezetes ez az idény.
„ Nehéz ilyen helyzetben értékelni, számunkra most nem az a legfontosabb, hogyan is állunk. Lényeg, hogy rendezzük a sorokat, s tisztességgel befejezzük a bajnokságot. Jelenleg minden képlékeny, a Gyula halála miatt félbeszakadt meccset sem tudjuk még, mikor pótoljuk. A felkészülés január közepén kezdődik, addigra talán kiderül, hogyan tudjuk folytatni, tudjuk-e pótolni játékosunkat. Mindenesetre most az ötödik helyen állunk, s a pontszámot tekintve teljesítettük a célt. Több bravúros győzelmet arattunk, de voltak nem várt vereségek is, összességében reális a helyezésünk.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Földalatti és buszjáratok nélkül maradt New York

Földalatti és buszjáratok nélkül maradt New York kedden a tömegközlekedési dolgozók sztrájkja miatt… Tovább olvasom