Délmagyar logó

2017. 09. 25. hétfő - Eufrozina, Kende 8°C | 19°C Még több cikk.

Jön a dzsihád a cybertérben is?

A számítógépes biztonsággal foglalkozó, londoni mi2g szerint az iszlám hackerek széleskörű online támadást indítanak az Egyesült Államok, illetve szövetségesei ellen.
A mi2g szerint a politikai indíttatású hackertámadások száma az elmúlt idõszakban ugrásszerûen megemelkedett. "Úgy vettük észre, hogy egyre több iszlám hackercsoport készülõdik egy közös, Egyesült Államok-, Egyesült Királyság-, India-, és Izrael-ellenes cybertámadásra" - közölte a társaság, amely elsõsorban bankoknak és biztosítóknak nyújt szaktanácsadást számítógépes rendszereik biztonságának megteremtéséhez.
A hackerek aktivitását figyelemmel kísérõ zone-H adatai szerint a weboldalak hackertámadás általi elcsúfítása (deface) mögött az esetek 11 százalékában politikai indíttatások állnak. A legtöbb hackertámadás az úgynevezett "script kiddie"-knek tudható be, akik mások által elkészített kód segítségével, vagy mások által leírt módszer alapján viszik véghez támadásaikat, mondta Dean White, a SANS Institute intézet Internet Storm Center elnevezésû központjának koordinátora.
"Úgy véljük, készen kell állnunk egy esetleges cyber támadás elhárítására. Túl régóta van csend, valami feltételezhetõen készül a háttérben" - tette hozzá White. A mi2g három olyan iszlám hackercsoportot regisztrált októberben, amely az idõszakban rendkívül aktív volt. Ezek közül az egyik legjelentõsebb a májusban alakult "Unix Security Guards". A USG augusztusban még csak 21 támadást hajtott végre, szeptemberben azonban már 207 webszerver, illetve egyéb számítógépes rendszer ellen indított támadást. A csoport októberben, a hónap 27. napjáig 1511 támadást vitt véghez, közölte a mi2g. Ezek többsége "deface" (weboldal elcsúfítás) típusú volt.
A másik két legaktívabb iszlám hackercsoport az FBH (Federal Bureau of Hackers), és a "TheBuGz" volt. Mindkét csoport székhelye Pakisztánban van, és egyaránt Palesztina szabadságáért, illetve a készülõ iraki háború ellen "harcolnak".

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szálka a női tenyérben

Horváth Mónika 1990-ben a kiállítók szavazatai alapján a Győri Általános Vásár háziasszony lett.… Tovább olvasom