Délmagyar logó

2018. 06. 20. szerda - Rafael 20°C | 30°C Még több cikk.

Jön a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat

Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat néven integrálódik a jelenleg működő két katonai titkosszolgálat, a Katonai Felderítő Hivatal és a Katonai Biztonsági Hivatal.
A nemzetbiztonsági szolgálatokról szóló törvény módosítására tett javaslatát pénteken terjesztette az Országgyűlés elé Hende Csaba honvédelmi miniszter. Ennek értelmében 2012. január 1-jétől négy nemzetbiztonsági szolgálat működik majd Magyarországon: az Információs Hivatal, az Alkotmányvédelmi Hivatal, a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat, valamint a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat.

A Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat amellett, hogy ellátja majd a jelenleg működő két katonai titkosszolgálat feladatait, információkat gyűjt például a honvédelmi érdeket veszélyeztető kibertevékenységről és szervezetekről is.

A kormányzati honlapon közzétett honvédelmi minisztériumi sajtóközlemény szerint az integráció elsődleges célja a katonai felderítő és elhárító tevékenység egységes, hatékonyabb, gazdaságosabb, valamint a nemzetközi tapasztalatoknak jobban megfelelő katonai vezetésének és koordinációjának megvalósítása. A javaslat további pozitívumának tartják, hogy a két szakterület együttműködésének szorosabbra fűzésével még eredményesebbé és megbízhatóbbá válik a hadműveleti területen expedíciós feladatokat ellátó magyar kontingensek felderítő támogatása és biztonsági védelme.

Hende Csaba a két testület integrációjának katonai feladataival Kovács József altábornagyot, az Összhaderőnemi Parancsnokság parancsnokát bízta meg.

Olvasóink írták

  • 3. deszkás 2011. október 28. 21:18
    „Igy lesz a kettőből öt ! 3 tábornoki beosztás + az egész leendő 3 hivatal személyzete betölthető sok háborús filmet látott cimbinek.”
  • 2. újratöltve 2011. október 28. 21:04
    „"kibertevékenység"????? Miiiiiicsodaaaa???? Lőrincze Lajos megint fordult egyet!(a sírjában)”
  • 1. Queenmargareth 2011. október 28. 19:05
    „Összhaderőnemi:)))hogy ez milyen!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Halálra gázoltak egy idős motorost

Halálra gázolt egy motorost egy személyautó pénteken Érden, a forgalmat a város belterületére terelik. Tovább olvasom