Délmagyar logó

2017. 02. 24. péntek - Mátyás 6°C | 12°C Még több cikk.

Jön az LMP alkotmányosság helyreállító programja

Az LMP hamarosan bemutatja az alkotmányosság helyreállítására vonatkozó programját - közölte Schiffer András.
A Lehet Más a Politika (LMP) a következő napokban fogja bemutatni az alkotmányosság helyreállítására vonatkozó programját - jelentette be Schiffer András, a párt országgyűlési képviselője csütörtökön, Nyíregyházán.

A kezdeményezés elindítását az ellenzéki politikus sajtótájékoztatón azzal indokolta: ahhoz, hogy a 2014 után fordulat következzen be az ország életében, először az alkotmányosságot kell helyreállítani.

Szavai szerint világossá kell tenni az emberek számára, hogy akkor, amikor az LMP az alkotmányosságot kéri számon, akkor nem elvont közjogi fogalmakkal dobálózik. Schiffer András kifejtette: ma Magyarországon nincsen alkotmányos demokrácia, vagyis egy olyan világban élünk, ahol senkinek nem lehetnek biztonságban a megszerzett jogai.

Az ellenzéki képviselő ezzel kapcsolatban arra emlékeztetett: a párt már tavasszal javasolta, hogy a kétharmados kormánytöbbség iktassa be az alaptörvénybe a szerzett jogok védelmét és a visszamenőleges jogalkotás tilalmát, valamint legyen újra alkotmányos alapjog a szociális biztonsághoz és a nemzeti kockázatközösségen alapuló társadalombiztosításhoz való jog.

Szeretnénk visszaállítani jogaiba az állampolgári részvételt is annak érdekében, hogy helyi népszavazásokon lehessen majd eldönteni, a polgárok kívánják-e azt az utat követni, amelyet a helyi klientúra jelöl ki egy város, vagy egy térség számára - fogalmazott Schiffer András.

Hozzátette: 2014-ben a szociális jogállam helyreállítását szeretné elérni az LMP, ehhez viszont elengedhetetlen, hogy egy új kétharmados többség - az alaptörvény módosításával - az alkotmányosságot is helyreállítsa.

Olvasóink írták

  • 2. Mozimasiniszta 2012. október 25. 21:59
    „Nna...alig várjuk már aztat...”
  • 1. gilberto 2012. október 25. 12:57
    „Bohocok...”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

MSZP: a szociális ellátórendszer összeomlása fenyeget

Az MSZP szerint a szociális intézmények államosításának kiteljesedésével az ellátórendszer… Tovább olvasom