Délmagyar logó

2017. 07. 25. kedd - Kristóf, Jakab 18°C | 29°C Még több cikk.

Jön az új támogatott lakáshitel

Elkészült az új, támogatott lakáshitelekről szóló kormányrendelet tervezete, így akár még az idén hatályba léphet a jogszabály - írta pontosan meg nevezett forrásból származó értesülését a Világgazdaság pénteken.
A lap szerint az új, a mostaninál jóval szélesebb kört elérő támogatott hitel megjelenése nem okoz majd súlyos terheket a költségvetésnek: új lakásnál 10 millió, használt ingatlanoknál 6 millió forint lesz a maximálisan igénybe vehető hitelösszeg.

Az adósok helyzetét az állampapírhozamhoz kötődő kamattámogatással igyekeznek segíteni, és a konstrukció - elődeihez hasonlóan - csak egy kölcsönnél vehető igénybe: vagyis az igénylőnek nem lehet olyan állami támogatású hitele, amelyet még nem fizetett vissza.

A Világgazdaság közlése szerint a rendelet újdonsága az eddigiekhez képest, hogy két új kedvezményezetti csoport is megjelenik: így támogatják majd azokat a lakásvásárlókat, akik problémás hitellel terhelt ingatlant vesznek át, és azokat is, akik pénzügyi helyzetük rendezése érdekében kisebb lakásba kívánnak költözni.

Olvasóink írták

 • 7. 620829 2011. szeptember 09. 12:40
  „Na szóval-látom hunnia "értelmes"....képviselői ismét ötletelgetnek....beverik a ft-árfolyamát----mert fix árfolyamon akarnak előtörlesztetni...jó ötlet-csak senkinek nincs rá pénze....meg ez a kölcsön baromság.....huhhhhhhhhhhhhna visszafekszem...hátha más -ÉRTELMES -országban ébredek fel.”
 • 6. Wacky 2011. szeptember 09. 12:23
  „"így támogatják majd azokat a lakásvásárlókat, akik problémás hitellel terhelt ingatlant vesznek át"

  Lehet hogy félre értem de ez nem azt jelenti hogy 2 törlesztő részlete lesz? 1 a 6 milla után és 1 a hitellel terhelt lakás/ház után??”
 • 5. Wacky 2011. szeptember 09. 12:18
  „Az embereknek nincs pénze, megtakarítása->nem tudja eladni a házát, mert nem veszik meg->áll a piac->kilátástalan helyzet miatt pedig nem fognak lakáshitelbe belemenni az emberek, mert egyik napról a másikra szűnik meg az állása, és mivel létszám stop van, így nem is veszik fel sehova...-> ergo adtak a szarnak egy pofont(ezt nem lehet szebben mondani)”
 • 4. kukachuszar 2011. szeptember 09. 12:00
  „Miért is adnak ilyen feltételekkel hiteleket? Miért is támogatja az állam?
  Nincs fizetőképes kereslet a hitelekre, a bankok meg a hitelkihelyezésből élnek, a politikusaink meg a bankoktól kapott .... Nincs más választás mint minél több hitelfelvételre sarkalni a zembereket. Nem másról szól a frank árfolyamrögzítése sem. Újabb hitelek termelődése állami segítséggel.
  Na nem a kisemberek fognak megint jól járni.”
 • 3. deszkás 2011. szeptember 09. 10:59
  „Orvosi eset ha ezt valaki elhiszi. Ugyanis., nem tévedés(!) még annak is ajánlják akiknek már van valutaalapú hitele! Valakit itt idiótának néznek vagy ők azok akiknek elhisszük? Ez egy Orbáni megnyilvánulás-ne azt nézd mit mondok hanem amit csinálok!”
 • 2. papika56 2011. szeptember 09. 10:04
  „Hitelt felvenni a mai bizonytalan időkben --felelőttlen döntés !
  Az állam nem a kis emberek pártján áll !
  BIZTOS MUNKAHELY !!!!normális EU-s bérek !!! majd utánna jöhet a hitel !”
 • 1. jq 2011. szeptember 09. 08:48
  „Lássuk a további részleteket! Eddig nem rossz (csak el ne rontsák)...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Átalakítják a jogi szakvizsgarendszert

A jogi szakvizsgáról új kormányrendelet készül a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumban. Tovább olvasom