Délmagyar logó

2017. 08. 21. hétfő - Sámuel, Hajna 14°C | 24°C Még több cikk.

Jönnek az ingyenes bankszámlák

Több hazai banknál is dolgoznak az ingyenes számlakonstrukció bevezetésén – tudta meg a Világgazdaság. Ugyan hasonló konstrukciókat már jelenleg is kínál néhány hitelintézet, azok még a megtakarításra képes ügyfeleket célozzák.

Az Erste Bank a nem aktív bankszámlahasználókat egy új számlatípussal, a Szorgossal célozta meg, amelynek alacsony, 219 forintos havidíja a számla aktívabb használata esetén akár díjmentes is lehet. (Aktív használatot jelent a szükséges kifizetések, például a közüzemi díjak számláról történő kiegyenlítése.)

Az Erste már meglévő online számlacsomagjánál is lehetőség van a díjmentes számlavezetésre: a számla havidíja abban az esetben lesz nulla forint, ha az ügyfél látra szóló és a számlájáról lekötött betéteinek átlagegyenlege az adott hónapban eléri a 3 millió forintot. A Budapest Bank Budapest 6nulla folyószámlacsomagja is ingyenes számlavezetéssel kecsegtet, ráadásul nem számítanak fel díjat a bankkártya, az átutalások, a belföldi ATM- és banki készpénzfelvétek után, amennyiben az ügyfél 3 millió feletti értékben Budapest MetálMix Alap jegyeket vásárol.

A lakosság közel egyharmadának nincs bankszámlája. Bár a folyószámla terén folyamatos díjemeléssel szembesülhetnek az ügyfelek, az európai bankszektor átlagához képest még mindig olcsónak tekinthetők a hazai bankok: az egy ügyfélre jutó átlagos folyószámlaköltségek 53 eurót tesznek ki, szemben a 135 eurós európai átlaggal.

Forrás: www.fn.hu

 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szingliként halmozza a sikereket a magyar–olasz táncos duó

Törökgyörgy Melinda karrierje Kistelekről indult, manapság mégis a világ egyik legjobb… Tovább olvasom