Délmagyar logó

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 12°C | 22°C Még több cikk.

Jótékonysági koncert

Fertőrákos - Jótékonysági koncertet adott Sebestyén Márta szombaton a Unicef nemzetközi segélyszervezet rendezésében. Márta a hangverseny után elmondta, több alapítvány munkáját támogatja, és szívesen énekel, ha azzal rászorulókon segíthet.
Istenes és világi dalok csendültek fel szombaton este a fertőrákosi Barlangszínházban Sebestyén Márta előadásában. Az énekesnőt Szokolay Dongó Balázs és Bolya Mátyás kísérte népi hangszereken. A koncertet a Unicef Magyar Bizottsága szervezte, hogy a bevétel feléből a szudáni Darfurban, másik feléből a Magyarországon élő gyermekeket támogassa.

– Mióta édesanya vagyok, ösztönösen figyelem a gyerekek minden rezdülését – mondta el a hangverseny után Sebestyén Márta, mikor arról kérdeztük, miért tartotta fontosnak, hogy fellépjen a jótékonysági rendezvényen. – Mindig felkapom a fejem, ha az utcán vagy bárhol máshol egy kicsi az édesanyját szólítja. A „gyerekeinkért" felelősek vagyunk mindannyian. Ahol a mai koncertemhez az anyagot gyűjtöttem, azaz Moldvában és Csángóföldön sajnos nagyon rossz sorban élnek az emberek. Sokan nem is tudják, hogy ott a legtöbb család vezetékes víz és villany nélküli házakban lakik, a gyerekek pedig nemritkán felnőtt férfiaknak való munkát végeznek. Gyakran viszek családommal ajándékot az ottani kicsiknek, és már a saját két gyermekem is elteszi a nem használt játékokat, hogy nekik ajándékozza. Szükségét érzem, hogy ahol tudom, segítsem az ottani és a világ más területein élő szegény gyermekeket.

Sebestyén Márta azt is elmondta, gyakran megkeresik különböző alapítványok, hogy segítse, támogassa munkájukat és ő, ha teheti, mindig szívesen működik közre egy-egy jótékonysági akcióban, legyen szó rákellenes küzdelemről vagy a szegénység felszámolásáról.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elmarad a mozdonyvezetők hétfőre tervezett sztrájkja

Nem sztrájkolnak hétfő reggel a mozdonyvezetők. Megállapodott a szaktárca és a Mozdonyvezetők… Tovább olvasom