Délmagyar logó

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 0°C | 12°C Még több cikk.

Jótékonysági koncert roma gyerekekért

Jótékonysági koncertet szervez vasárnap a debreceni Kölcsey Központban a Keresztyén Cigánymisszó Alapítvány, amely a cigányság életváltozásáért dolgozik a Kárpát-medencében.
A bevételt cigány gyerekek taníttatására és életkörülményeik javítására fordítják.

Dan László, az alapítvány elnöke keddi debreceni sajtótájékoztatóján elmondta: Pintér Béla és zenekarának koncertjével a segítség mellett felhívnák a figyelmet arra is, hogy van út a megbékélés felé. Az előadásra 30-35 gyereket is hoznak, számukra így kívánják ünnepélyessé tenni a karácsonyt. Örömét fejezte ki, hogy Kósa Lajos polgármester elvállalta a rendezvény fővédnökségét.

Megítélése szerint a cigányok életváltozása az erkölcsi értékek megismerésén és a tanuláson keresztül történhet: nem anyagi segítséget, hanem új életszemléletet igyekeznek feléjük közvetíteni.

Az 11 éve létrehozott, debreceni központú alapítvány 5 hazai és csaknem 60 határon túli településen 38 alkalmazottal tevékenykedik. Az általa felkarolt cigány gyerekek közül ma már többen egyetemre járnak, sokan pedig a szervezet szolgálatába is álltak tanárként vagy lelkészként.

Az alapítvány kizárólag adományokból dolgozik, együttműködik más szervezetekkel és egyházakkal is. Idén a Kárpát-medence különböző részein - főleg Erdélyben és Kárpátalján - 13 templom építéséhez járultak hozzá, és egyebek mellett 35 millió forint értékben osztattak szét bébiételt a rászoruló gyerekek között.

Olvasóink írták

 • 4. dodó 2009. december 01. 21:04
  „1. hozzászólás KolompárRómeó

  Rómeó! Gyere, menjünk együtt a koncertre! Biztosan elfogadnak adományt és felajánlást!
  Segítsük együtt meg nem értett roma származású rettegő, kirekesztett cigány honfitársainkat a beilleszkedés és felzárkózás előlük eddig elzárt útján!”
 • 3. lidocain 2009. december 01. 19:16
  „nem koncertet kell szervezni hanem a purgyékat iskolába járatni meg normálisan NEVELNI ahogyan az emberek teszik.”
 • 2. Marcsikaa 2009. december 01. 17:49
  „Cigányság életváltozásáért dolgoznak..........lesz munka bőven.”
 • 1. KolompárRómeó 2009. december 01. 13:07
  „Fellép a százfogú cigány-, pardon, társadalmilag korrekten írva: romazenekar? Lesz romapecsenye és romakereket hánynak a vidám gyermekek?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kielégítő a nagy logisztikai épületek tűzvédelme

Kielégítő az 500 négyzetméter szintterületet meghaladó nagyságú logisztikai és raktárépületek… Tovább olvasom