Délmagyar logó

2017. 08. 17. csütörtök - Jácint 17°C | 32°C Még több cikk.

Jóval több támogatást kaphatnának a fiatal gazdák

A fiatal gazdák támogatására az Agrár- és Vidékfejlesztési Operatív Program (AVOP) forrásaiból eddig mindössze 100 millió forintot használtak fel, miközben 2004-2006 között több mint 3 milliárd forint az erre rendelkezésre álló pénz – mondta Forró Pál, a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium (FVM) osztályvezetője múlt pénteken Budapesten, a fiatal magyar gazdák konferenciáján.
A fiatal gazdák támogatást kérhetnek az AVOP forrásaiból vállalkozásuk indításához, továbbá a mezőgazdasági munkaerő korösszetételének javításához, azaz egy-egy idősebb gazdálkodó gazdaságának átvételéhez, valamint egy gazdaságilag életképes üzem létrehozásához.

Emellett a támogatható célok között szerepel a munkahelyek megőrzése és új munkahelyek létrehozása, valamint a kezdő fiatal gazdálkodók, különösen a nők számának növelése a mezőgazdaságban. E célok megvalósításához a fiatal gazdálkodók egyszeri tőkejuttatást kaphatnak, amelynek felső határa 25 ezer euró, azaz mintegy 6,3 millió forint.

Egy fiatal gazdálkodó csak akkor kaphat támogatást gazdálkodásához az AVOP-tól, ha teljesít néhány feltételt. Egyéni vállalkozónak kell lennie, továbbá első gazdaságát kell elkezdeni működtetnie. Amellett fő tevékenységként növénytermesztéssel, állattenyésztéssel vagy vegyes mezőgazdasági munkával kell foglalkoznia. életkora nem lehet kevesebb 20 évnél, és nem haladhatja meg a 40 éves életkort.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ingyenes jogsegély

Győr. Az MSZP Győr és környéke Szervezete holnap 17 órától ingyenes jogi tanácsadás tart a Herman… Tovább olvasom