Délmagyar logó

2017. 01. 21. szombat - Ágnes -11°C | 0°C Még több cikk.

Jövő héten kerül ki a kórházminőségi lista

Bár az egészségügyi tárca valódi kórházminőségi listát ígért, a biztosításfelügyelet honlapjára kikerülő adatokból csak az derül ki, hol, hányan dolgoznak, és milyen műtéteket végeznek.
Várhatóan egy-két héten belül fölkerül az Egészségbiztosítási Felügyelet honlapjára a kórházak minősítésére szolgáló első adatsor, melynek célja, hogy a beteg, mint tudatos fogyasztó ez alapján dönt, hol kezeljék majd. A lista ugyanis tartalmazta volna azt is, hogy az egyes intézményekben betegségcsoport szerint hányan haltak meg, illetve hányat gyógyítottak meg. Molnár Lajos volt miniszter sokat várt ettől a listától, ugyanis ez lett volna a több-biztosítós modell egyik alappillére.

Az Egészségbiztosítási Felügyelet elnöke a lapnak úgy nyilatkozott, nincs szervezett adatgyűjtés a gyógyítás eredményességéről, s még csak az sem dőlt el, hogy pontosan mit is kéne rendszerszerűen gyűjteni, ezért ezt a munkát a nulláról kell kezdeniük. Így első lépésként az úgynevezett mennyiségi adatok kerülhetnek fel a világhálóra. Például az, hogy az egyes intézményekben mennyi az átlagos ápolási nap, vagy egy-egy műtétből hányat végeznek az orvosok.

Az ellátás minőségének pontosabb jellemzői azonban a legkorábban őszre kerülhetnek a nyilvánosság elé, a felügyelet akkorra készül el ugyanis saját kérdőíves felmérésével.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szombathely: Az amerikai Robert Frazier ellen bokszol„Vipera” májusban újra ringbe száll

ökölvívás munkatársunktól Kovács Attila, az IBO (Nemzetközi Bokszszervezet) nagyváltósúlyú profi… Tovább olvasom