Délmagyar logó

2016. 12. 09. péntek - Natália -4°C | 8°C

Jövő héten parlament elé kerül a rezsicsökkentést tartalmazó törvény

A jövő héten az Országgyűlés elé kerülhet az a törvényjavaslat, amely a Fidesz szerint a fogyasztók érdekeinek képviseletével, valamint a szolgáltatók kötelezettségeinek rögzítésével erősítheti meg a rezsicsökkentést.
Németh Szilárd, a rezsicsökkentést ellenőrző fideszes munkacsoport vezetője az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében ír arról, hogy az előterjesztést az általa vezetett testület dolgozta ki és nyújtja be a Ház elé a jövő héten, jelentősége pedig elsősorban abban áll, hogy törvényi szinten rögzíti a Fidesz 10 százalékos rezsicsökkentésre vonatkozó döntését.

A politikus hangsúlyozza, a készülő jogszabály felhatalmazná a kormányt a további rezsicsökkentési elemek kidolgozására és érvényesítésére, a fogyasztók védelmét pedig az garantálná, hogy a törvény 365 napon belüli számlázásra kötelezné a szolgáltatókat a hátralékosok felé.

Németh Szilárd keddi parlamenti napirend előtti felszólalásában közölte, hogy a fogyasztók érdekében törvényjavaslatot nyújt be a szolgáltatók együttműködési készségének hiányát és a rezsicsökkentés-ellenes magatartását tapasztalva. Ebben a már elfogadott 10 százalékos rezsicsökkentést a számlák végösszegének tekintetében törvényileg rögzítik, hogy "minden trükközést" kizárhassanak. Minden szolgáltatót köteleznek továbbá arra, hogy a rezsicsökkentés tényéről "számszakilag alátámasztva" tájékoztassák a fogyasztókat.

A fideszes képviselő a Fidesz-KDNP nevében a leghatározottabban visszautasította az ELMŰ-nek a rezsicsökkentéssel kapcsolatban minden fogyasztónak eljuttatott, szerinte "nyíltan politikai tartalmú" levelét, valamint közölte azt is: nem fogadják el Főtáv napokban tett bejelentését sem, amely arról szólt, hogy a januári számla a 10 százalékos díjcsökkenés ellenére magasabb lehet, mert a hideg miatt nőtt a hőfogyasztás.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az elbocsátások ellen tiltakoztak a Corvinusnál

Hallgatók és oktatók tiltakoztak közösen élőláncot alkotva a Budapesti Corvinus Egyetem épületénél… Tovább olvasom