Délmagyar logó

2017. 05. 27. szombat - Hella 14°C | 24°C Még több cikk.

Jövő héten veheti napirendre az OVB a Jobbik népszavazási kezdeményezését

A testület szerdai ülésén a jelenlévő hat tag támogatta, hogy a következő ülésén kerüljön napirendre a kérdés, de többen szeretnék, ha arról lehetőleg mind a tíz tag kifejthetné a véleményét.
Várhatóan jövő szerdán kerülhet az Országos Választási Bizottság (OVB) napirendjére a Jobbik országos népszavazási kezdeményezése a súlyos bűncselekményt elkövetők segélyének megvonásáról.

A testület szerdai budapesti ülésén a jelenlévő hat tag támogatta, hogy az OVB következő ülésén kerüljön napirendre a kérdés, ugyanakkor többen jelezték azt is, szeretnék, ha arról lehetőleg mind a tíz tag kifejthetné a véleményét.

Borbély Andrea, a Jobbik által delegált OVB-tag azt kérte a testülettől, hogy a lehető legrövidebb időn belül döntsenek a kezdeményezésről, azaz a feltett kérdés hitelesítéséről.

A beadványt Sneider Tamás, a Jobbik alelnöke, országgyűlési képviselő nyújtotta be hitelesítésre az OVB-nek pénteken.

Az ellenzéki párt a következő kérdés hitelesítését kérte az OVB-től: "Egyetért-e Ön azzal, hogy ne részesüljön foglalkoztatást helyettesítő támogatásban, rendszeres szociális segélyben vagy átmeneti segélyben az a személy, akivel a közös háztartásban élő, 18. életévét be nem töltött, a nevelése, gondozása, felügyelete alatt álló személy jogerősen megállapítottan emberölést, testi sértést, hivatalos személy elleni erőszakot, rablást, zsarolást vagy önbíráskodást követett el, és a bűncselekmény elkövetése miatt vele szemben indult eljárás megszüntetésétől számítva három év még nem telt el?".

Amennyiben az OVB hitelesíti a Jobbik kezdeményezését, a pártnak négy hónapon belül 200 ezer érvényes aláírást kell összegyűjtenie ahhoz, hogy az Országgyűlés kiírja a kérdésről szóló népszavazást.

Olvasóink írták

  • 2. történész 2013. február 06. 21:43
    „Baromság akkor még tesz valamit és bemegy a számára hotelnek tűnő csillagba..ott sem durvább mint a hajléktalani poszton.”
  • 1. Mozimasiniszta 2013. február 06. 14:48
    „jó lenne ha Orbánék nem szaladnának bele egy cc. többmilliárdos népszavazásba , hanem megelőznék azzal, hogy megnyesegetve - fazonírozva - de bevezetnék a Jobbik javaslatát.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ángyán Józseffel egyeztetett Vona Gábor földügyben

A Nemzeti Földvédő Kerekasztal létrehozásáról és az abban vállalandó szerepükről egyeztetett a múlt… Tovább olvasom