Délmagyar logó

2017. 03. 26. vasárnap - Emánuel 4°C | 11°C Még több cikk.

Jövő héttől ismét tudósíthat az Index a Parlamentből

Az Index újságírói az Országgyűlés tavaszi ülésszakának első napjától újra részt vehetnek a Ház nyilvános eseményein.
Az Index újságírói az Országgyűlés tavaszi ülésszakának első plenáris ülésnapjától kezdődően, vagyis február 13-ától ismét részt vehetnek a Ház nyilvános eseményein - erről szerdán tájékoztatta az Index szerkesztőségét az Országgyűlés sajtófőnöke.

Altorjai Anita ugyanakkor felhívta a hírportál parlamenti tudósítóinak figyelmét arra, hogy kötelesek betartani az Országgyűlés házszabályát, valamint a Ház elnökének a nyilvánossággal kapcsolatos rendelkezéseit.
 
Mészáros Zsófia, az Index főszerkesztője az MTI-nek elmondta: bár személyes találkozóra nem került sor az Országgyűlés vezetése és a szerkesztőség vezetői között, a hírportál januárban egy részletes levélben rögzítette, hogy a jövőben betartják a vonatkozó előírásokat. Hozzátette: a szerkesztőség elnézést is kért a korábbi anyaga miatt.

A szerkesztőség munkatársai december 21. óta nem léphetnek be az Országházba és a Képviselői Irodaházba. Az Országgyűlés Sajtószolgálata ekkor arról tájékoztatta az Indexet: munkatársaiknak addig nem adható ki parlamenti belépő, amíg a házelnök megfelelő garanciát nem kap arra, hogy újságíróik tiszteletben tartják az Országgyűlés méltóságát és betartják a parlamenti tudósításra vonatkozó rendelkezéseket.

Az indokok között szerepel, hogy a híroldalon, december 20-án megjelent "Boldog Karácsonyt, magyar demokrácia!" című videó készítői nemcsak a szabályokat, rendelkezéseket hagytak figyelmen kívül, de súlyosan megsértették az Országház és az Országgyűlés méltóságát is.

Olvasóink írták

  • 1. maci53 2012. február 08. 16:28
    „Anya kezdődik, a mocskolódás,a sárdobálás,a plágiumozás,a monnyonlezés,már hallom Szanyi lopásozását,Mesterkázy keszonbetegségét,az LMP-és láncreakcióját,tehát mindenről lesz szó de érdemi munka nem.Bolgártárs rádiócsalását már nem is említem,aki bánatában Brüsszelig szaladt.Ha lehetne az első sorból nézném ezt a cirkuszt.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Több milliárdos állami teher a Malév felszámolása után

A Malév felszámolása után közel 1000 milliárd forint az állami teher, amit a Budapest Airport… Tovább olvasom