Délmagyar logó

2017. 03. 25. szombat - Irén, Irisz 7°C | 14°C Még több cikk.

Jövő héttől postázzák az energiaár-támogatási papírokat

Akiknek most is jár támogatás, december közepéig kapják meg a papírokat a Magyar Államkincstártól. Akik pedig még nincsenek benne a rendszerben, azoknak maguknak kell beszerezniük az igénylőlapokat.

Akik most nem kapnak gázár- és távhőtámogatást, az Államkincstár ügyfélszolgálatán szerezhetik be a szükséges nyomtatványokat, vagy letölthetik az interneten a www.allamkincstar.gov.hu -ról vagy a szociális tárca honlapjáról, a www.szmm.gov.hu -ról.

A kinyomtatott igénylőlapot a mellékletekkel együtt kell eljuttatni a lakóhely szerinti államkincstári regionális igazgatósághoz. Akik ezt december 31-ig megteszik, azok már a januári számlával megkapják a támogatást. Akik január 31-ig postázzák a küldeményt, ugyancsak megkapják a januárra esedékes összeget, de visszamenőleg, egy későbbi számlán írják jóvá azt.


Veres Gábor, a szociális tárca lakossági tájékoztatási osztályának vezetője hangsúlyozta, hogy ezúttal is azok kérhetnek támogatást, akiknél az egy főre jutó havi jövedelem nem haladja meg a 99750 forintot. Az osztályvezető kiemelte, hogy a jövedelembe nemcsak a nettó jövedelem számít bele, hanem az olyan egyéb juttatások is, mint az étkezési utalvány, az üdülési csekk vagy az egészségpénztári tagság.

Most 1 millió 827 ezer család kap szociális alapú energiaár-támogatást.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fegyveres bankrablás Budapesten

Egyelőre nem tudni, mennyi pénzt zsákmányolt, a rendőrség hivatalos tájékoztatása szerint az okozott… Tovább olvasom