Délmagyar logó

2017. 03. 29. szerda - Auguszta 4°C | 20°C Még több cikk.

Jövőre készül el az utolsó Harry Potter

Már januárban elkezdi írni, és 2006-ban be is fejezi a hetedik, egyben utolsó Harry Potter-sztorit Joanne K. Rowling (képünkön), aki olvasóihoz intézett személyes üzenetében bevallotta: nem tudja, hogyan fog élni példátlan világsikerű hőse nélkül.
Az írónő saját honlapján megjelent új naplóbejegyzésében felfedte: ezekben a hetekben az utolsó simításokat végzi a hetedik Potter már eddig is részletesen kidolgozott tervein, hogy januárban most már tényleg munkához tudjon látni. Joanne K. Rowling megerősítette, hogy a 2006-ban megírandó mű lesz a sorozat befejező epizódja.

A varázslótanonc „mamája" elismeri, hogy „izgalommal és rettegéssel vegyes érzelmekkel" kezd neki a feladatnak, mivel egyrészt alig várja, hogy hozzákezdjen az íráshoz, másrészt azonban „az egésznek vége lesz, és nemigen tudom elképzelni az életet Harry nélkül".

J. K. Rowling talányos utalást tesz ugyanakkor arra, hogy esetleg nem derül minden rejtélyre fény a hetedik Potter végén sem.

Rowling az új mű címét az üzenetben nem jelenti be egyértelműen, de a sorozathoz hasonlóan meglehetősen misztikus, kísértetiesen suhogó széllel, távoli kutyaugatással borzongatóbbá tett honlap „Pletykák" című rovatában szerepel az a kitétel, hogy a hetedik a Harry Potter and the Pyramids of Furmat címet viseli majd.

Az 1997-ben indult regényfolyam nemcsak irodalmi, de fenomenális anyagi siker is: különböző becslések szerint a hatvan nyelven, összesen 300 millió példányban eladott eddigi hat könyv és a négy film 500 millió fontos (185 milliárd forint) vagyont eredményezett. Ha az adat helytálló, J. K. Rowling ezzel messze megelőzi II. Erzsébet királynőt is, akinek személyes vagyonát 250 millió fontra teszik.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elment Grábics tanár úr

Nevével gyakran lehetett találkozni az elmúlt évtizedekben, sokat publikált tanulmányokat, róla… Tovább olvasom