Délmagyar logó

2017. 04. 23. vasárnap - Béla 5°C | 14°C Még több cikk.

Józsefvárosi választás: nyilvántartásba vették az LMP jelöltjét

Nyilvántartásba vette a józsefvárosi helyi választási bizottság a november 22-i időközi polgármester-választás negyedik hivatalos jelöltjét, az LMP színeiben induló Kispál Gergelyt, akinek a Fidesz és a KDNP által indított Kocsis Mátéhoz, az SZDSZ-es Takács Gáborhoz valamint az MSZP-s Komássy Ákoshoz hasonlóan sikerült összegyűjtenie a szükséges számú ajánlószelvényt.
A jelölt nyilvántartásba vétele előtt a választási bizottság döntött a Lehet Más a Politika (LMP), mint jelölőszervezet nyilvántartásba vételéről.

Kispál Gergely 1.263 ajánlószelvényt nyújtott be a választási bizottsághoz, a helyi választási iroda ellenőrizte azok érvényességét, és megállapította, hogy 1.201 ajánlószelvény érvényes.

A jogszabály értelmében a polgármester-választáson azok indulhatnak, akik előbb nyilvántartásba vetetik magukat, majd összegyűjtik a szükséges számú érvényes ajánlást; ez a választópolgárok legkevesebb 2 százaléka. A józsefvárosi választópolgárok száma 58.931, így a jelöltállításhoz legalább 1.179 érvényes ajánlást kell összegyűjteni az október 30-ai határidőig.

A józsefvárosi választással kapcsolatban egyébként a rendőrség nyomozást rendelt el, ugyanis a Magyar Televízió egyik munkatársa hétfőn a józsefvárosi választási irodánál leadott 45 ajánlószelvényt, amelyet illegális úton szerzett be egy ismeretlen személytől. A vásárolt ajánlószelvények miatt a rendőrség választás, népszavazás és népi kezdeményezés rendje elleni bűncselekmény miatt ismeretlen tettes ellen indított eljárást.

A helyi választási bizottság korábban nyilvántartásba vette a józsefvárosi időközi választás három hivatalos jelöltjét, a Fidesz és a KDNP által indított Kocsis Mátét, az SZDSZ-es Takács Gábort és az MSZP-s Komássy Ákost, akik leadták a megfelelő számú érvényes ajánlószelvényt. Korábban az MDF és a Jobbik azt közölte az MTI-vel, hogy nem indul a józsefvárosi időközi polgármester-választáson.

Kocsis Máté jogász jelenleg alpolgármesterként és az önkormányzatot irányító Fidesz-KDNP-frakció vezetőjeként dolgozik a Józsefvárosban.

Takács Gábor 1998 óta a józsefvárosi SZDSZ-szervezet elnöke, a fővárosi választmány elnökségi tagja, és az SZDSZ Országos Tanácsának tagja.

Komássy Ákos korábban Medgyessy Péter akkori miniszterelnök személyi titkára volt, és egy ideig az MSZP ifjúsági szervezete, a Fiatal Baloldal elnöki tisztségét is betöltötte.

Kispál Gergely író, fordító, újságíró.

A VIII. kerületben azért tartanak november 22-én időközi polgármester-választást, mert Csécsei Béla, a kerület korábban SZDSZ-es, majd függetlenként tevékenykedő polgármestere szeptember elején megromlott egészségi állapotára hivatkozva lemondott posztjáról.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Erőszakoskodott hozzátartozóival - elítélték

Tíz napi elzárásra ítélte a kazincbarcikai bíróság csütörtökön azt a férfit, aki megszegte a… Tovább olvasom