Délmagyar logó

2017. 01. 16. hétfő - Gusztáv -5°C | 1°C

Jubilál az iváni önkéntes tűzoltóság

Idén ünnepli megalakulásának 125. évfordulóját az iváni önkéntes tűzoltó-egyesület, amely az elmúlt hosszú években, évtizedekben megszakítás nélkül működött. Ez alkalomból ünnepséget szerveznek, amely szombaton délután öt órakor hálaadó szentmisével kezdődik. Ezt követően hat órakor lesz a megemlékezés.

– Riasztásnál – ideális esetben – tizenöt perc alatt egy teljes rajt ki tudunk állítani – mondja Balogh Pál, az iváni önkéntes tűzoltó-egyesület parancsnoka a jeles évforduló apropóján. – Jelenleg két oltó jármű áll rendelkezésünkre, míg a harmadik szervizben van. Terveink között szerepel egy nagynyomású szivattyú beszerzése. Ez azért is előnyös lenne, mert így meg tudnánk oldani a pincék szivattyúzását, valamint az esetleges belvizek elvezetését. A közelmúltban felújítottuk a tűzoltószertárt. Kicseréltük a nyílászárókat, csupán a tetőszerkezet felújítása van hátra.
A parancsnok hozzátette, a faluból szinte mindenki támogatja az önkéntesek munkáját. A huszonkilenc tagot számláló egyesület ezt úgy hálálja meg, hogy társadalmi munkát végeznek, részt vesznek a rendezvények szervezésében. – Sajnos az állami támogatás hiányát mi is megérezzük – tette hozzá Balogh Pál. – Ennek elllenére sikerült egy teljes rajnak való korszerű védőruhát vásárolnunk.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Írja meg!

Közérdekű híre vagy jó ötlete, szabadidős programajánlata van? Írja meg! Címünk: Kisalföld… Tovább olvasom