Délmagyar logó

2017. 07. 29. szombat - Márta, Flóra 19°C | 30°C Még több cikk.

Jubileumi ünnepség

a Lippaiban

Jubileumi ünnepségen emlékezik meg ma névadójáról a Lippai János Kertészeti Szakképző Iskola és Kollégium, majd vetélkedőt, bemutatókat tartanak. Az intézményt éppen negyven esztendeje nevezték el a jezsuita szerzetesről. Az iskola sorsáról december 31-ig döntenek.
Negyven éve, 1966. október 22-én vette fel az egykori jezsuita szerzetes nevét a Lippai János Kertészeti Szakképző Iskola és Kollégium, ez alkalomból jubileumi ünnepséget tartanak az intézményben. Lippai János elsőként jelentetett meg magyar nyelven kertészeti témájú írásokat.
– Tanulóink kis műsorral emlékeznek 1966-ra, amikor nagy bátorság kellett ahhoz, hogy jezsuita szerzetesről nevezzenek el iskolát – mondta el a Kisalföld érdeklődésére Ezerné Lóth Annamária, a Lippai igazgatója. – Tavaly eljött hozzánk az alapító igazgató, Szabadfi Elek is, azonban betegsége miatt idén nem ünnepelhet velünk. Lippai János nevét egyébként az országban mindössze egy nyíregyházi – mezőgazdasági és kertészeti – intézmény viseli a miénken kívül. A megemlékezési műsor után vetélkedők, kézműves-foglalkozások és lovasíjász-bemutató kezdődik.
Lapunkban korábban beszámoltunk arról, hogy – egy kormányhatározat szerint – jövő augusztussal megszűnhet a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium fenntartásában működő Lippai-iskola. A határozatot azóta már módosították, mégpedig úgy, hogy az érintett hat oktatási intézmény nevét törölték belőle. Jelenleg már csak a minisztérium fenntartása alá tartozó húsz iskola működésének racionalizálásáról hallani. Az erről szóló javaslatot a minisztériumnak december 31-ig kell beterjesztenie. Az igazgatónő szerint elképzelhető, hogy egyetemi gyakorlóiskolaként vagy megyei fenntartású intézményként működik tovább a Lippai.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

KÉSZ-hangverseny

Győr. A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége győri szervezete hagyományos hangversenyét a 250 éve… Tovább olvasom