Délmagyar logó

2017. 08. 20. vasárnap - István 19°C | 34°C Még több cikk.

Július 4-én választ új elnököt az SZDSZ

Július 4-én tartja rendkívüli tisztújító küldöttgyűlést az SZDSZ, amelyen új elnököt és ügyvivői testületet is választanak - mondta a párt Országos Tanácsának (OT) szombati ülése után Fodor Gábor.
Az SZDSZ elnöki posztjáról hivatalosan lemondott politikus bejelentette azt is, hogy nem kívánja magát újrajelöltetni az elnöki posztra. Szombaton az ügyvivői testület valamennyi tagja és Gusztos Péter frakcióvezető-helyettes is bejelentette lemondását július 4-ei hatállyal.

A SZDSZ Országos Tanácsa július 4-re hívta össze a párt tisztújító küldöttgyűlését - jelentette be Fodor Gábor, miután a tanáccsal közölte, azonnal lemondási szándékát. A politikus nem kívánja magát újrajelöltetni elnöknek, ám továbbra is segíteni kívánja az SZDSZ munkáját. Gusztos Péter, a párt frakcióvezető-helyettese, egyben ügyvivője ugyancsak bejelentette, hogy mindkét pozícióról lemond. Döntését azzal indokolta, hogy a párt új vezetésének kezébe kívánja adni a parlamenti frakció vezetésével kapcsolatos döntéseket. Az ülésen többen lemondásra szólították fel Kóka János frakcióvezetőt, ám ő a felvetésre nem kívánt reagálni. A párt frakcióvezetőjét csak a frakciótagok többsége szólíthatja fel lemondásra, ám a távozásról a végső döntést a frakcióvezető hozza meg.

A júliusi küldöttgyűlésen a Bajnai-kormány politikai támogatásának kérdése is szóba fog kerülni, ám az SZDSZ addig is támogatja a kormány válságkezelő programját. A liberális párt ősz elejére készíti el új politikai alaptéziseit, amelyekben tisztázni kívánja a jelenlegi kormányhoz fűződő viszonyát. Az OT ülésén nem került szóba az SZDSZ parlamenti frakciótagjainak cseréje.

Olvasóink írták

 • 4. comet 2009. június 14. 10:07
  „ha kimondanák a párt feloszlatását azzal jobban járna az ország, bár ez őket nem érdekli.
  Ezzel meg nem kéne várni július 4-ig.”
 • 3. Tornádó 2009. június 13. 23:55
  „Lesz egy párt elnök, egy párttitkár és néhány tag...”
 • 2. műstoppoló 2009. június 13. 17:19
  „"teljes megújulásra van szüksége az SZDSZ-nek" mondja a távozó pártelnök, aztán az OT ülésén szóba se kerül az SZDSZ-t békaszint alá süllyesztő képviselők cseréje. Hát így akarnak ezek megújulni.”
 • 1. flexsnake 2009. június 13. 16:04
  „a függetlenség napján? :D”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újraválasztották Orbán Viktort

Újraválasztották Orbán Viktort az Fidesz elnökévé a párt szombati tisztújító kongresszusán. Tovább olvasom