Délmagyar logó

2017. 08. 23. szerda - Bence 15°C | 25°C Még több cikk.

Július közepéig lehet jelentkezni

Az őszi helyhatósági választásokkal egy időben a kisebbségi önkormányzatokra is lehet majd voksolni. Ennek feltétele, hogy aki a nemzetiségi közösséghez tartozónak érzi magát, legkésőbb július 15-ig feliratkozzon a választói jegyzékre.
A kisebbségi önkormányzati voksolással kapcsolatban fontos tudni, hogy aki ősszel részt kíván venni valamely soproni nemzetiségi önkormányzat megválasztásában, már most kisebbségi választói jegyzékbe kell vetetnie magát. Ehhez szükséges az a nyomtatvány, melyet május végén minden választó megkapott, s elnevezése „Kisebbségi választói jegyzékbe vétel iránti kérelem”. A nyomtatvány minden adatát pontosan ki kell tölteni, alá kell írni és egy kisebbséget bejelölni. Ezután a kérelmet vagy a polgármesteri hivatal jegyzőjének kell leadni, vagy pedig az ott elhelyezett urnába dobni. A nyomtatványt levélben is el lehet juttani a polgármesteri hivatal címére.
A választói jegyzékre legkésőbb július 15-ig lehet feliratkozni, aki ezt elmulasztja, elveszíti azt a jogát, hogy ősszel részt vegyen a nemzetiségi önkormányzat megválasztásában.
Aki tehát valamely nemzetiségi közösséghez tartozónak érzi magát és fontosnak tartja, hogy a hagyományok civil keretek közötti ápolását a kisebbségi önkormányzat segíthesse, az a nyomtatványon jelentkezzen a kisebbségi választói jegyzékre. Ezt követően szavazhat ősszel a nemzetiségi önkormányzat helyi képviselőire.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jó ára lehet a fokhagymának

Félő, hogy idén sem lesz megfelelő piaci ára a fokhagymának, pedig a körülmények hosszú évek óta… Tovább olvasom