Délmagyar logó

2017. 04. 30. vasárnap - Katalin, Kitti 5°C | 16°C Még több cikk.

Júliusban kezdődik a német illegális szemét visszaszállítása

A Németországból származó illegális szemétbálák visszaszállítása várhatóan júliusban kezdődik meg - tájékoztatott Erdey György, a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium szakállamtitkára.
Erdey elmondta, az Országos Környezetvédelmi, természetvédelmi és Vízügyi Főfelügyelőség a 4100 tonna német hulladékból 1800 tonna országból való kiszállítására adott már engedélyt. Jelenleg a tranzitszállítás engedélyeinek beszerzése zajlik - tette hozzá Erdey György.

Az ország több helyszínén talált szemétbálák közül 3200 tonna származik Baden-Württembergből, 900 tonna pedig Bajorországból.

A szakállamtitkár jelezte, hogy a baden-württembergi szemét elszállításáról teljes mértékben, a bajorországinak pedig továbbra is csak kétharmadáról született megegyezés.

A fennmaradó 300 tonna sorsáról, illetve az elszállítás finanszírozásáról korábbi értesülések szerint még nincsen egyetértés. A német tartományok a költségek közös fedezését szeretnék.

Magyarország álláspontja az ügyben, hogy az egész hulladékmennyiséget visszaszállítsák, mégpedig német költségen. Sigmar Gabriel német szövetségi környezetvédelmi, természetvédelmi és reaktorbiztonsági miniszter korábban Budapesten ugyanezt a véleményt hangoztatta.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tűz egy fővárosi panelban - egy ember meghalt

Egy ember meghalt, tizenegyen füstmérgezést szenvedtek, amikor a főváros XV. kerületében csütörtök… Tovább olvasom