Délmagyar logó

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 17°C | 28°C Még több cikk.

Júliustól jön a kétforintos távközlési adó - percenként és üzenetenként

Hívásonként és megkezdett percenként kétforintos telefonadó bevezetéséről döntött a parlament pénteken.

Telefonadó bevezetéséről döntött a parlament pénteken. Az adó mértéke vezetékes és mobil hangszolgáltatás esetében 2 forint percenként, valamint 2 forint SMS-enként és MMS-enként. Az adó mértékét magánszemély előfizető előfizetéséhez tartozó hívószámok esetében hívószámonként havi 700 forintban, az egyéb hívószámok esetében hívószámonként havi 2500 forintban maximálták. Az új adót augusztustól szedik be a szolgáltatóktól.

Magyar Telekom: 34 milliárd az idei többletteher

A Magyar Telekomnak hozzávetőleg 10 milliárd forint terhet jelent az idén a pénteken elfogadott új távközlési adó, a 2010-ben bevezetett, távközlési szektort terhelő különadóval együtt 2012-ben várhatóan 3 4 milliárd forint többletadó-kifizetés terheli a Magyar Telekomot - közölte a társaság a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

A Magyar Telekom még értékeli az új adónak a csoport üzleti és pénzügyi teljesítményére gyakorolt hatását, így fenntartja célkitűzését, és 2012-ben továbbra is 4-6 százalékos működéshez kapcsolódó EBITDA (kamatfizetés, adózás és értékcsökkenési leírás előtti eredmény) csökkenésre számít az új távközlési adó és az egyéb rendkívüli tételek nélkül.

A közlemény emlékeztet, hogy az Országgyűlés 2012. május 18-án törvényt fogadott el a távközlési adó bevezetéséről 2012. július 1-jével határozatlan időre. Az adó a távközlési szolgáltatókat terheli, vezetékes és mobil hangforgalmuk, valamint mobil SMS/MMS forgalmuk alapján.

NGM: A távközlési adó a bevételnövelő lépések egyike

A költségvetési egyenlegjavító intézkedések lehetővé teszik, hogy Magyarország fenntartható módon tartsa a korábban tervezett 2,5 százalékos hiánycélt 2012-re és a 2,2 százalékos hiánycélt 2013-ra. A bevételnövelő lépések egyike a távközlési szolgáltatási adó - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) pénteken, miután az Országgyűlés megszavazta az új adó bevezetését.

A távközlési szolgáltatási adónál alapvető szempont volt, hogy széles adóalapot terheljen, és alacsony kulccsal legyen kivethető - hangsúlyozza közleményében az NGM.

Kiemelt követelmény volt a tárca szerint az új adónemmel szemben az is, hogy illeszkedjen a már elkezdett adóreformba: az adóknak a jövedelmet terhelő adók felől a fogyasztás és a forgalom felé való elmozdulásában. A fogyasztást és forgalmat terhelő adók társadalmilag arányosabbak, hiszen a tehetősebbek fogyasztásuk arányában több adót fizetnek - közölte az NGM.

Az adó mértéke 2 forint percenként vagy sms-enként, illetve mms-enként. Az adó alanya a szolgáltató, akinek a hívást vagy üzenetküldést követő hónap 20. napjáig kell bevallania és befizetnie az adót. Kivétel július, amikor nem augusztusban, hanem csak szeptemberben kell az adót bevallani és befizetni, de ettől függetlenül már júliusban is van adófizetési kötelezettség - olvasható a közleményben.

Az elfogadott jogszabály szerint mentesül az adó alól a segélyhívás, az adománygyűjtő szám hívása, az adománygyűjtő hívószámnak küldött üzenet, a teszthívás, az európai harmonizációs számra indított hívás.

Mentességet élvez a szolgáltató magánszemély előfizetők esetében telefonszámonként havonta tíz perc beszélgetésig. A tárca közlése szerint a mentesség egyfelől azt hivatott megakadályozni, hogy a szolgáltató a keveset telefonáló magánszemélyek telefondíját az adóra való hivatkozással emelje. Másfelől lehetőséget ad a szolgáltatónak arra, hogy kedvezőbb díjcsomagot alakítson ki a magánszemélyek számára.
A magánszemély előfizetőknél maximum havonta 700 forintot kell fizetni hívószámonként, cégek esetében pedig 2500 forintot.

Az NGM szerint az új adónemből mintegy 44-45 milliárd forint éves bevétel várható. Mivel július elsejétől vezetik be, az idei várható adóbevétel ennek a fele.

A tárca közleményében úgy fogalmaz: a kormány az új adónem lakosságra történő áthárításában nem hisz, ugyanis azt a piaci verseny megakadályozza. Emellett az adóáthárítás nem is indokolt, hiszen 2013. január elsejével megszűnik a távközlési szolgáltatókat terhelő válságadó, így az érintett szektor adófizetési kötelezettsége is lecsökken.

Fidesz: a távközlési adót nem a telefonáló emberek fizetik meg

A távközlési adót nem a telefonáló emberek fizetik majd, hanem a szolgáltatást nyújtó telekommunikációs cégek; "ez most az ő adójuk, ez most az ő terhük" - jelentette ki a Fidesz szóvivője pénteki budapesti sajtótájékoztatóján, miután a parlament döntött a hívásonként és megkezdett percenként kétforintos telefonadó bevezetéséről. A Fidesz nem tart EU-s eljárástól az új adónem miatt.

A távközlési adó ügyfelekre hárítását firtató felvetésre Selmeczi Gabriella azt válaszolta: "Magyarországon van három társaság, amely szolgáltat. (...) Ha az egyik cég azt mondja nekem, hogy rám hárítja a telefonadót, akkor fogom magam, odébb állok, és egy másik társaságnál kötök szerződést".

Leszámítva 2012 második felét, amikor a különadót és a telefonadót is meg kell fizetniük a telekommunikációs cégeknek, 2013 januárjától már kisebb lesz ezeknek a társaságoknak az adóterhelése, "tehát nyugodtan csökkenthetik a távközlési díjakat" - mondta, majd megjegyezte: az adatok azt mutatják, hogy a telekommunikációs cégek az ágazati különadót sem hárították tovább a lakosságra, sőt még csökkent is az árindex, ezért reméli, az egyik társaság most csak hirtelen felindulásból közölte azt, hogy emelni fogja az árait.

{liveinfo}pvz9c6{/liveinfo}
Live Info videó

Rámutatott, Magyarországon rendkívül drágán szolgáltatnak a távközlési cégek. Ezzel kapcsolatban idézte a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet, az OECD tanulmányát, amely arról szól, hogy "Magyarország világbajnok, nálunk a legdrágább a mobilozás".

Arra a kérdésre, nem tartanak-e európai uniós eljárástól a telefonadó miatt, a szóvivő nemmel válaszolt. "Mi nem az EU miatt aggódunk, hanem inkább arra koncentrálunk, hogy ezeket az adókat ne a családok viseljék" - fogalmazott.

Selmeczi Gabriella szólt arról is, hogy az MSZP azt javasolta: ne a távközlési cégeket adóztassák meg, hanem "az emberek zsebéből vegyük ki ezeket a forintokat".

"Nagy tisztelettel üzenem Vágó Gábor képviselőtársamnak, hogy ez hülyeség" - így reagált a szóvivő arra, hogy az LMP-s Vágó Gábor felhívta a figyelmet: a távközlési adó mértékében nagyjából megegyezik egy nemzeti mobiltársaság létrehozásához szükséges összeggel. Az ellenzéki politikus szavai szerint ez azt jelenti, hogy a jövendőbeli állami vállalat a jelenlegi piacon akar pozíciót fogni, és "ennek az árát minden egyes mai telefonálóval fizetteti meg".

A Fidesz szóvivője kitért arra is, hogy a parlament az új fogyasztóvédelmi törvény hétfői elfogadásával kimondta: a közszolgáltatók nem szedhetnek külön díjat azért, mert ügyfelük a számláját sárga csekken, postai befizetéssel egyenlíti ki. Ezt azzal indokolta, hogy sok olyan idős ember él az országban, aki csak sárga csekken tudja befizetni számláit. Nekik jelentős könnyebbséget jelent majd ez a törvénymódosítás - jelezte.

Korábban

A július 1-jétől hatályos törvény alapján két forintot kell fizetni a szolgáltatónak minden elküldött üzenet után is. Az új adót augusztustól szedik be a szolgáltatóktól.

Az adó - amelynek alapja az indított hívások időtartama és az elküldött üzenetek száma - havonta magánszemélyeknél legfeljebb hétszáz, a cégeknél kétezer-ötszáz forint lehet. Magánszemélyeknél havonta az első tíz perc megkezdett beszélgetés adómentes. Szintén mentesül az adó alól a segélyhívás és az adománygyűjtő számok hívása.

A szolgáltatóknak az adót havonta kell megállapítaniuk, valamint az adóhatóság által rendszeresített nyomtatványon bevallaniuk és megfizetniük.

A Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter által jegyzett törvény indoklása szerint az idei hiánycél csak pótlólagos intézkedésekkel - a költségvetési kiadások csökkentésével és az adóbevételek növelésével - érhető el. A tárcavezető ugyanakkor indoklásában is hangsúlyozta, hogy a távközlési vállalkozások által fizetett ágazati különadó - bár ebben az még érvényben van - 2013. január 1-jétől megszűnik. A telefonadó melletti érvként hozta fel Matolcsy György, hogy az adórendszerben a forgalmi és fogyasztási adók szerepe növekedjen.

A kormány az adóból évi 44,4 milliárd forint bevétellel számol.

Az előterjesztést a parlament név szerinti szavazással, a kormányoldal szavazataival és ellenzéki nemek mellett fogadta el.

A gazdasági tárca korábban úgy foglalt állást, hogy az új adó ellenére némiképp javul a távközlési szektor adópozíciója a következő évtől, mivel a távközlési szolgáltatóknak nem kell 51 milliárd forint különadót fizetni. Azt is kiemelték, hogy az adó - amely először a Széll Kálmán-terv új változatában szerepelt - forgalmi jellegű, nem a nyereséget terheli.
A Magyar Telekom, a Telenor és a Vodafone közös javaslatot nyújtott be, azt kezdeményezve, hogy a magánszemélyek előfizetését hétszáz helyett havonta legfeljebb négyszáz forint terhelje, a vállalati előfizetőkét pedig legfeljebb 1.400 forint. A szolgáltatók számításai szerint a tervezett adóbevétel így is biztosítható volna, álláspontjuk ugyanakkor változatlanul az, hogy az új adó nem szolgálja az ország érdekeit, és aránytalan terhet ró a távközlési szolgáltatásokra.

A Telenor időközben már jelezte, hogy mindaddig érvényesíteni fogja áraiban az új percalapú távközlési adót, amíg a szektort sújtó két különadó közül az egyiket kivezetik.

A Vodafone Magyarország azt közölte, hogy a társaság a hét elején meghozta "a szükséges döntéseket". A társaság bízik abban, hogy a közös iparági javaslatot figyelembe veszik, és szakmai alapokon nyugvó törvény születik, ebben az esetben ezzel kapcsolatos döntéseit a Vodafone felül fogja vizsgálni - olvasható közleményükben.

A Magyar Telekom elnök-vezérigazgatója, Christopher Mattheisen pedig úgy nyilatkozott: bízik abban, hogy a hazai gazdaság egyik húzóágazataként jelentős munkáltatói és beruházói szerepet betöltő távközlési iparág minden szereplője számíthat arra, hogy az ország versenyképességének érdekében fenntartható megoldás születik a távközlési adóról.

Olvasóink írták

88 hozzászólás
 • 88. jadewka 2012. május 22. 05:25
  „Amíg a magyarokat mindig lehúzzák ilyen-olyan adókkal Romániában kitalálták a tolarencia adót. Hihetetlen!!!”
 • 87. macs 2012. május 20. 14:10
  „A Reuters információi szerint a német autógyár Mexikóban vagy Kelet-Európában építené fel új gyárát, a régióban Kassa és Miskolc jöhet szóba lehetséges helyszínként.
  http://www.mfor.hu/cikkek/Miskolcon_epitene_gyarat_a_BMW_.html”
 • 86. vandar 2012. május 20. 06:39
  „Ebgondolat!

  Nálam az eltartó saját magát is eltartja. Legalább saját magadat ne amortizáld a hozzászólásaiddal.”
 • 85. lukrecia 2012. május 19. 18:10
  „xy tévedni teccik: A csehek amint elindult a Volkswagen gyára 3 hónap múlva leálltak és sztrájba léptek a nagyobb fizetésért. Meg is kapták !! Ez Magyarországon nem fordulhat elő, mert a magyarnak más a mentalitása, nem képes összefogni , főleg kitartani.
  A magyarnál meg jobb szakemberek kevesen vannak a világon. A vezetői réteg az alkalmatlan.”
 • 84. X_Y 2012. május 19. 16:06
  „"Rendkívül fontos lenne a BMW autógyár is az ország számára. "

  Szerintem már a Mercedes is elátkozta azt a napot amikor a Kecskefalva mellett kezdett gyárépítésbe...
  Ezt a hibát a BMW nem fogja elkövetni: vagy Szlovákiában vagy Romániában fog gyárat építeni: mindkettő stabilabb gazdaság mint a magyar, több a jól képzett munkaerő, szorgalmasabbak, és a kormányaik sem hangoztatják hogy fújjarohadkapitalsitatakarodj...”
 • 83. lukrecia 2012. május 19. 13:36
  „Ma hallottam a rádióban Olaszországban is rendkívül nagy bajok vannak. A bankok ott sem hiteleznek, munka nincs, általános a visszaesés minden szinten.
  Rendkívül fontos lenne a BMW autógyár is az ország számára. Akkora tudásbázist és bevételi lehetőséget adna az országnak , felbecsülhetetlen. Az államnak mindent meg kellene tennie a cél érdekében. Ugye milyen kecsegtető lenne ha az áram , és Víz, telefon, díjai nem Európa legmagasabbja közé tartozna.
  A vállalkozói környezet épp ezt jelentené .”
 • 82. spiler 2012. május 19. 13:27
  „AKI ITT 2 MILLER ELTARTÓRÓL ÍR az gondolja már meg,hogy vannak gyerekek,vannak betegek,vannak nyugdíjasok akik nem birnak és nem is akarnak dolgozni mert már dolgoztak eleget,szarabb körülmények közt....most dolgozz TE és tarts el...idáig még suliba jártál én dolgoztam azért ,hogy interetted legyen!!!!!!!!!!
  skypolj
  old meg”
 • 81. Ebgondolat 2012. május 19. 13:05
  „76. fili-busz 2012.05.19. 07:46
  Sajnos kevered a szezont a fazonnal!
  Ugyanis az, hogy ki hány embert tart el, nem egyenlő azzal, hányan élnek a fizetésből!
  A példádnál maradva: ha egy tíz tagú családban apa, anya dolgozik, akkor ők 8 (azaz nyolc) embert tartanak el!
  Ellenben tízen élnek apa és anya fizetéséből.
  Kapíse?”
 • 80. macs 2012. május 19. 12:18
  „Olyan jó olvasni, amikor többen lelkesen szidják az állami alkalmazottakat. :-D Arra azért kíváncsi leszek, ha majd pl. az oktatás minden szintje és az orvosi ellátás fizetős lesz, kinek mi lesz az véleménye.
  Az is nagyon tetszik, miközben az állam leépítéséről értekeznek sokan, az állam egyre nagyobb területeket foglal el, pl. telefoniából is ki akar harapni egy darabkát, a megye mellé kialakítja a kormányhivatalokat, mostanság szervezi a járásokat.
  Azt sem ártana végig gondolni, hogy nálunk miért 50% körüli a foglalkoztatás! Nincs annyi munkahely, mint ahány munkanélküli van, aki dolgozni akar.
  Szidjuk a bankokat, mert az manapság trendi, de a bankok nélkül nincs hitel, hitel nélkül nincs beruházás. A cégek nem mernek fejleszteni, mert bizonytalan minden. A tőke nagyon utálja a kiszámítatlanságot.
  Szidjuk a szolgáltatókat, mert senki sem akarja tudomásul venni, hogy mindenek ára van. Abban senki se bizzon, hogy az állami cégek majd olcsóbban fogják nyújtani a szolgáltatásokat. :-)”
 • 79. lukrecia 2012. május 19. 11:14
  „Valaki építkezik mostanában?? Ami ott megy azzal is lehetne foglalkozni kedves újságírók.
  Az építésügyi hatóságok mindent elkövetnek, hogy mennél több sápot leszedjenek az építőkről”
 • 78. hahaha62 2012. május 19. 10:18
  „63.Mike3 2012.05.18. 19:45

  52: Jóóóóólvan. Érzem a haragod... :) Tudsz te érthetően is fogalmaz

  Tévedsz-én nevetek azon-ami nálatok még mindig mehet---sok-sok közgazdaságilag képzetlen emberke pufogtat jobb-balra nem létező tényeket----ez a baj-mindenki okosabb akar lennia másiknál.

  Volt "szerencsém" egy ismert maygar fityiszes politikussal - aki jócskán megharagudott rám pár pillanatot "élvezni".

  Itt volt a csapatukkal versenyezni Bécsben és ő volt a szponzor....FUSSA A NÉP PÉNZÉBŐL....nem fogtam vele kezet---mire megkérdezte-hogy mi a baj???mondtam neki-hogy a CSAK OLYANOKAT TUDOK TISZTELNI-AKIK A GERINCÜKET ÉS A BECSÜLETÜKET ---EGYNEK TEKINTIK..........ÉS NEKI IS FELADTAM EZ A BONYOLULT SZÁMÍTÁSI KÉRDÉST.

  Tény-hogy nagy nyilvánosság előtt megaláztam-tény , hogy ronggyá lettek a pályán is verve -a gyermekem egyedül több pontot ért el -mint az egész csapatuk.............a konkluziót RÁD bízom.”
 • 77. lukrecia 2012. május 19. 08:20
  „75: Pardon? szinte mindenben totál igazad van. Csak 75 -re értelmezve :)) Nyílvánvaló átvettem a számokat és közben még nem is gondolkoztam.
  1: Ez a kormány sem akar igazán keményen hozzányúlni a közszféra csökkentésébe (lehet hallani kis karcsúsításról de az édes kevés)
  2) Az állami , városi fenntartású intézmények működési költségei horribilis összegekbe kerülnek. Összevonások, értékesítés karcsúsítás, kiadás csökkentés szükséges lenne ott is. Nem igazán történik meg.
  3) Nem indulnak ésszerű nagyberuházások, melyek a térségek felzárkóztatását és legfőképpen nyereséget tüznének ki célul.
  4) Előzőhöz kapcsolódik, --túlzott Budapest központúság szintén káros országosan.”
 • 76. fili-busz 2012. május 19. 07:46
  „73. Ebgondolat 2012.05.18. 21:22

  28. fili-busz 2012.05.18. 13:38
  "Okoskáim.
  Ebben az országban 2 millió ember tart el 10 milliót."

  "Ez összesen 12 millió fő. A legújabb számítások szerint már messze 10 millió alatt van az ország lakossága! 12 millió Trianon óta nem volt! "

  Az elvakultság és rosszindulat, némi cuclista agymosással nagyon rossz tanácsadó.
  Ezek szerint, még a matematika tudást is képes befolyásolni.
  Már ha az egyáltalán van.

  <<Látom, a matek sem nagy erősséged.
  Azt hiszem ez inkább rád vonatkozik.
  Elmagyarázom egy egyszerű elemista példán, hátha megérted.

  Ha van egy 10 tagú család. Az apa,anya dolgozik.
  Akkor hány embert tart el a apa,anya?
  Ne szenvedj, megsúgom.
  10 embert. Mert magukat is eltartják a család többi tagja mellett.
  De ettől még 10 tagú marad a család.
  Érted-e?

  Vonatkoztatva igaz az országra is.
  Kapis?

  Megpróbálom elmagyarázni a lényeget
  "...Magyarország foglalkoztatási aránya a harmadik évezred első évtizedében az egyik legalacsonyabb a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) tagországai között, és ez egyik fő oka a magyar gazdaság problémáinak,...A 20-64 éves népességre vetített magyar foglalkoztatási arány az OECD adatai... de még 2007-ben is alig haladta meg a 60%-ot.Ez az arány az egész időhorizonton mélyen a 70 százalék körüli mutatókat teljesítő OECD-átlag alatt maradt...Az OECD a különösen akut problémák közé sorolta a rokkantnyugdíjasok magas arányát a 45 és 60 év közöttiek korosztályában. A különösen érintett 55 és 59 év közti korosztályban például a rokkantnyugdíjasok aránya 2006-ban csaknem elérte a korosztályba tartozók egynegyedét és maghaladja a nem foglalkoztatottak felét. Ez azt is jelenti, hogy egy széles társadalmi szegmensben a munkanélküli segély és a rendszeres szociális segélyek szerepe másodlagossá vált a rokkantnyugdíjakhoz képest. A nyugdíjkorhatár alatt a legalább 50%-os egészségkárosodás alapján rokkantnyugdíjat kapók száma 452 ezer, felette 350 ezer. Rajtuk kívül rendszeres szociális segélyben részesül 40%-ot meghaladó egészségkárosodás alapján 185 ezer fő."

  http://hu.wikipedia.org/wiki/Foglalkoztatotts%C3%A1g_Magyarorsz%C3%A1gon

  2011 augusztusában "... a foglalkoztatottak száma 3 millió 863 ezer volt - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) hétfőn az MTI-vel."

  http://www.vidamrikkancs.com/uncategorized/tobb-tizezerrel-nott-a-munkavallalok-szama-tavalyhoz-kepest/

  "Jelentősen, 164 ezer fővel - 1,043 millióra - csökkent a minimálbérnek megfelelő vagy annál alacsonyabb jövedelmet bevallók száma."

  http://www.hrportal.hu/hr/csokkent-a-minimalberesek-szama-20081003.html

  Közszolgák száma: 760 ezer körül.
  http://privatbankar.hu/kkv/augusztusig_37_ezerrel_csokkent_a_kozalkalmazottak_szama-241383

  Hirtelen ezeket az adatokat találtam.

  És most jön,ami lehet, hogy neked nehézséget okoz:

  Aktív dolgozó: 3.8 millió mííííínusz kb.760 ezer(közszolga), kb. 1 millió (minimálbéres), marad kb 2 millió.

  Magyarul 2 millió ember tart el 10 milliót.

  Plusz kb.700 ezer rokkant nyugdíajas,akinek- egyes becslések szerint- minimum fele feketén dolgozott mostanáig.

  Huh.
  Elismerem, tényleg bonyolult.
  Próbáld többször is átolvasni, hátha sikerül megérteni.

  Szép napot!
  :-)”
 • 75. Ebgondolat 2012. május 18. 21:28
  „66. lukrecia 2012.05.18. 21:01
  Évek óta (frakkot is beleszámítva) messze ez volt a legjobb hozzászólásod!
  De a matekon te is elbuktál: "1-2 millió tényleges munkavállaló tart el közel 10 millió embert."
  Ez nálad is 11-12 milliót jelentene, holott magad is leszögezed, hogy már alig éri el a 10 milliót a lakosság száma! Amúgy egyáltalán nem éri el! Mint ahogy az sem igaz, hogy 1-2 millió a tényleges dolgozó! Ez a szám 3,5-4 millió között mozog. Persze ettől még lehet nagyot mondani. Ahhoz még a tényekkel sem kell tisztában lenni...”
 • 74. tzs_szeged 2012. május 18. 21:23
  „"Na és a csúnya Fidesz ezt tovább adóztatja. Valóban hülye intézkedés, DE egyrészről humánus is, mert senkinek sem kötelező telefonálni. !!"

  A baj a következő. Telefonálni nem kötelező, de ha nagyon visszaesik a telefonálási kedv, akkor nem folyik be a kívánt összeg, így vagy ezt az adót kell emelni, vagy más adót kivetni.”
 • 73. Ebgondolat 2012. május 18. 21:22
  „28. fili-busz 2012.05.18. 13:38
  "Okoskáim.
  Ebben az országban 2 millió ember tart el 10 milliót."

  Ez összesen 12 millió fő. A legújabb számítások szerint már messze 10 millió alatt van az ország lakossága! 12 millió Trianon óta nem volt! Látom, a matek sem nagy erősséged.”
 • 72. Ebgondolat 2012. május 18. 21:16
  „5. dave-id 2012.05.18. 11:35
  "Azt tudja valaki, hogy az ingyen beszélgetést is megadóztatják-e?"

  MINDEN hívás és üzenet két forint, FÜGGETLENÜL attól, hogy neked amúgy a szolgáltatóddal kötött szerződésed szerint ingyen telefonálhatnál!”
 • 71. h65535 2012. május 18. 21:11
  „70. pistimolnar 2012.05.18. 21:09
  Ez a kiflilopós szőke picsa?
  Settenkedőt hogy megrángatták, na jó ő többet csoreszol, de ez a szőke nem politikusféle, akikek példát kellene mutatni? Ja igen, hogy kel lóópni... biztos Dopemantol tanult. :)”
 • 70. pistimolnar 2012. május 18. 21:09
  „Tyúkeszű szőkesége tényleg jót tenne, ha odébb állna, minél messzebb és a bandájával együtt!”
 • 69. h65535 2012. május 18. 21:06
  „Arra leszek kíváncsi, hogy a fogadott hívásokra mikor fogják az adót kivetni...
  Az fix, nálam helyből bannolva lesz az összes állami mobilos, ha vmelyik gyökér ismerősöm ViktoMobilos lesz, akkor az magára vessen...”
88 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Korrupciós kockázatot jelent a pártpénz megvonása

A Transparency International szerint a pártpénzek megvonása nem csak veszélyes, de drága is. Tovább olvasom