Délmagyar logó

2017. 05. 25. csütörtök - Orbán 13°C | 21°C Még több cikk.

Júniustól internetes portál nyugdíjasoknak

Várhatóan júniusban kezdi meg működését Ezüstkor elnevezéssel az az internetes portál, amelyet az Egészségügyi, Szociális és Családügyi Minisztérium indít időskorúak számára.
A szaktárca helyettes államtitkára elmondta: a honlapon a nyugdíjas korúakról és szervezeteikről olvashatók majd információk; az idősek a nekik szóló szolgáltatásokról is tájékozódhatnak, de üzenhetnek is egymásnak.
Hegyesiné Orsós Éva hozzátette: a portál ugyanakkor nemcsak az öregedő korosztály fóruma lesz, hanem hozzátartozóik is hasznos információkat kaphatnak a családtagjaiknak nyújtható szolgáltatásokról.
A helyettes államtitkár jelezte: márciusban jön létre az oldal tartalmáért felelős szerkesztőbizottság.
Elmondta: a portál elindítását egy beszélgetéssorozat előzi meg, amelynek keretében a szociális tárca az ország idősszervezeteit és közösségeit keresi fel, hogy tájékozódjon a nyugdíjasokat érdeklő kérdésekről.
Ennek célja, hogy az idősek szükségleteiről átfogó képet kapjanak az internetes oldal szerkesztői.
A tárca arra is kíváncsi, hogy a nyugdíjasok hol és mekkora számban használnak számítógépet, egyáltalán ismerik-e az internetet.
Jelezte: ennek ismeretében tud a minisztérium segítséget adni többek között az idősklubok informatikai fejlesztéséhez is.
mti
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A sepsiszentgyörgyi színház vendégszereplése a Tháliában

A sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház a Rómeó és Júlia című darabot játssza jövő kedden… Tovább olvasom