Délmagyar logó

2017. 06. 26. hétfő - János, Pál 20°C | 31°C Még több cikk.

Jutalom: Harmincezer forint a nyomravezetőnek Díszfákat, kútgyqrqt rongáltak meg

LövőGosztonyi Miklós Lövőn, a parkosított részen ismeretlen vandálok törtek-zúztak, s a díszfáknak sem kegyelmeztek. A községvezetés harmincezer forint nyomravezetői díjat tqzött ki.
– Nagy megbotránkozást okoztak a történtek a faluban, a kár elsődleges becsléseink szerint elérheti a kétszázezer forintot is – mondta Balics János lövői polgármester.

– A parkosított részen a vandálok letörték az újonnan telepített és a régi fák – gömbmeggyek, gömbjuharok – koronáit. A leendő parkoló munkaterületén és a gyógyszertárnál árokgyqrqket törtek össze, beton fedlapokat rongáltak meg. Feljelentést tettünk a rendőrségen rongálás miatt, egyszersmind a községvezetés harmincezer forint nyomravezetői díjat tqzött ki.
Szeretnénk a helybélieket összefogásra ösztönözni, hogy együttes erővel előzhessük meg a közösségellenes megnyilvánulásokat.
– A nyomozás során megállapítottuk, hogy két fiatalember gyanúsítható a rongálással, ellenük garázdaság miatt büntetőeljárást kezdeményeztünk – tudtuk meg Lőrincz Zoltán őrnagytól, a Soproni Rendőrkapitányság nyomozó alosztályának vezetőjétől. – Egyiküket, egy 19 éves helybéli lakost már sikerült kihallgatnunk. Mint mondta, a mértéktelen italozás utóhatásaként történt a pusztítás.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megnyíltak az elnökválasztási urnák Franciaországban

Franciaországban vasárnap reggel nyolckor megnyíltak a szavazóhelyiségek és megkezdődött az… Tovább olvasom