Délmagyar logó

2016. 12. 02. péntek - Melinda, Vivien 1°C | 8°C

Kábeltévés csatornakiosztás miatt tiltakoznak

Tiltakozik a Győr-Moson-Sopron Megyei Német Önkormányzat amiatt, hogy a soproni kábeltévé-csomagok egyikéből úgy tűnne el mind a hat német nyelvű csatorna, hogy az érintettek nem tudnak szolgáltatót váltani - közölte Wild Róbert, a testület elnöke hétfőn az MTI-vel, jelezve, hogy a döntés visszavonását kérik a UPC-től.
A társaság három rendszert működtet a városban, amelyek közül csupán egyet érint a lépés - jegyezte meg, hozzátéve, a 2001-es népszámláláskor nyolcszáznál is többen vallották magukat német nemzetiségűnek, de a népcsoporthoz kötődők vagy a nyelvet, a kultúrát ismerők, így a szolgáltatást igénylők tábora ennek sokszorosa. Arról nem tudott adatot közölni, hányukat érinti a február elsején életbe léptetni tervezett változás.

Közlése szerint a Nemzeti Hírközlési Hatóság elnökéhez, a kisebbségi és a hírközlési ombudsmanhoz, a parlament kisebbségi ügyekkel foglalkozó bizottságához, a Miniszterelnöki Hivatal Nemzeti és Etnikai Kisebbségi Hivatalának főigazgatójához, a Magyarországi Németek Országos Önkormányzata elnökéhez, a megyei közgyűlés és annak illetékes bizottsága vezetőjéhez, valamint Sopron és környéke parlamenti képviselőihez juttatta el a levelet.

A dokumentumban az olvasható: a cég egyoldalú intézkedése teljességgel elfogadhatatlan, mivel sérti a nemzetiség anyanyelvi művelődéshez való jogát, aránytalanul nagy mértékben sértve a németség kisebbségi jogait.

"A kisebbségi jogokat durván sértő szándékot az teszi elviselhetetlenné, hogy a sértetteknek konkurencia hiányában nincs módja a UPC helyett más szolgáltatót választania" - fogalmazott levélben Wild Róbert.

Olvasóink írták

  • 1. L0GARITMUS 2010. január 25. 19:45
    „Nálunk is kivették a sat-1-et meg a Pro7-et! nonszensz!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jégbe fagyott holttestet találtak

Egy férfi félig jégbe fagyott holttestét emelték ki egy vízelvezető árokból Szolnokon hétfő délután… Tovább olvasom