Délmagyar logó

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Kaiser-ügy: ítélet helyett elfogultsági kifogás

Kaiser Ede perújítási ügyében a bíróság által tervezett ítélethirdetés helyett el kellett napolni a tárgyalást szerdán a Fővárosi Bíróságon, mert Kaiser védője elfogultsági kifogást nyújtott be a Fővárosi Bíróság és a Fővárosi Ítélőtábla ellen.
A móri vérengzés ügyében döntésre csak a Legfelsőbb Bíróságon lezajló, az elfogultságot vizsgáló, hosszasnak ígérkező procedúra után kerülhet sor.

Miután Kaiser Ede jogerős ítéletét követően kézre kerültek a móri bűntény feltehetően valódi elkövetői, Kaiser védője, Dezső Antal perújítással kezdeményezte, hogy mentsék fel védencét a több emberen elkövetett emberölés vádja alól.

A perújítási tárgyalás végéhez közeledve Szebeni László büntetőtanácsa ítéletre érettnek látta az ügyet, de Dezső Antal védő elfogultsági kifogással élt a Fővárosi Bíróság és a Fővárosi Ítélőtábla ellen többek között azért, mert Kaiser Ede kártérítési pert kezdeményezett a Fővárosi Bíróság ellen.

A szerdai tárgyaláson az ügyész azt kérte, hogy a bíróság hallgassa meg újra az igazságügyi orvosszakértőt és a fegyverszakértőt a móri vérengzéssel kapcsolatban. Erre a védelem úgy reagált, hogy az ügyészségnek már régen ejtenie kellett volna a vádat Kaiser Ede ellen.

A tárgyalás az elfogultsági kifogás elbírálása után folytatódhat csak, időpontját később tűzik ki.

Olvasóink írták

 • 4. flexsnake 2009. április 16. 07:02
  „2. más rablások miatt ül. Amiket be is ismert. Attól hogy felmentették a móri ügyben a többiért még le kell ülnie a fél életét.”
 • 3. Mathiasking 2009. április 15. 11:50
  „Amilyen az (i)gazság szolgáltatás, olyan a rendszer és a csatlósai. Nemcsak a rendőrök, de az ügyészek és a bírók is vétkeztek, melynek kártérítését Kaiser és Hajdu fogja élvezni. Peren kívül is 50 milláról beszélnek.”
 • 2. comet 2009. április 15. 11:01
  „mintha elég régóta meglennének már az igazi móri elkövetők. Ede még mindig raboskodik?
  Aki meg átvágta a nyomozókat a vádalkuval, az azóta is éli a világát. Drazsé féle igazságszolgáltatás.
  Magyarországan a politika sikeresen szétzüllesztette az igazságszolgáltatást is.Itt nemcsak a politikusok, de a bírók is azt csinálnak amit akarnak.
  Ami ebben az országban van, az bohózatnak is rossz. Ezzel a kommunista csürhével már minden hónap egy örökkévalóság, nem hogy egy év.”
 • 1. varadipal 2009. április 15. 10:56
  „Ügyes ügyvéd.Húzza az időt. A bíróság a többi balhéért jogerősen majd 29 évre és 364 napra ítéli, ebbe belefér az is, hogy négy-öt év múlva felmentsék ez alól a vád alól. A megítélendő kártérítést pedíg a zabáltatására , lakhatására, fűtésére, mosásra, gyúróteremre, villanyszámlára, tv előfizetésre stb.. előre le kell vonni, nehogy azt is én fizessem a tetűnekaz adómból!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sok országgal együtt minket is leminősítettek

Közel ötven ország minősítését rontotta le a Coface nevű nemzetközi exporthitel-biztosító cég. Magyarország esetében nagy a veszélye annak, hogy rövidesen a B kategóriába kerül. Tovább olvasom