Délmagyar logó

2017. 01. 24. kedd - Timót -7°C | 2°C Még több cikk.

Kállai nem vette át az Olaszliszkáról készült jelentést

Nem vette át a kisebbségi ombudsman szerdán azt a jelentést, amelyet az Újkorcsoport készített a két évvel ezelőtti olaszliszkai lincseléssel kapcsolatban. Kállai Ernő elfoglaltságaira hivatkozott. A dokumentumot végül az ombudsmani hivatal egyik munkatársa vette át.
A "Gyorsjelentés Olaszliszkáról" című tanulmányt az Újkorcsoport szerdán délelőtt mutatta be az Ombudsmani Hivatal előtt újságíróknak. A dokumentum 31 oldalas, 4 hónap alatt készítették el a civilek. A tanulmányt Kállai Ernő helyett Péterfalvi Attila hivatalvezető személyi asszisztensének adták végül át.

A tanulmányban az olaszliszkai lincseléssel kapcsolatos médiaképet és a nyilatkozó politikusok megszólalásait elemzik. A készítők a médiát teszik felelőssé azért, mert az olaszliszkai bűncselekményből etnikai probléma lett. A média szerintük "romaügyként" kezelte az ügyet, a hátteréről nem számolt be - közölte a civil szervezet elnöke. Kaderják Dániel elmondta azt is: a tanulmányt szerdán elküldték az itthoni parlamenti és az európai parlamenti képviselőknek is, elektronikus úton, valamint a Szociális és Munkaügyi Minisztériumhoz is eljuttatják majd.

Szögi Lajos tiszavasvári tanárt 2006. október 15-én ölték meg a Borsod megyei Olaszliszkán, miután autójával elsodort egy kislányt. Bár a gyereknek nem esett komolyabb baja, hozzátartozói rátámadtak a sofőrre és annak két kislánya szeme láttára halálra verték. Nyolc embert helyeztek előzetes letartóztatásba, az ügyészség különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel vádolja őket. Az ügy már a bíróságon van.

Olvasóink írták

 • 6. Lemba 2008. október 17. 09:18
  „Kedves dodo
  En sajnos olyan helyen elek, ahol ez a fajta, nem is tudom hogyan fejezzem ki magam, viselkedes altalanos. Tegnap peldaul a N1 Highway-en lovoldozes volt, mert allitolag a rendorseg negy fegyveres rablot uldozott.
  Eddig egyetlen helyet talaltam a vilagon, az arabiai arab orszagok es Botswana, ahol ezek a fajta esetek nem leteznek vagy igen erosen korlatozottak. Gyorsan lecsapjak az elkoveto fejet.
  Nem lehetseges, hogy az egesz jogrendszer egy alomvilagra epult?”
 • 5. mérges 2008. október 17. 02:51
  „Ha legközelebb elütök egy ilyet, följelentem a helyi vadásztársaságot, mert elszaporodtak a vadak és tábla se jelezte a veszélyt, hogy számítani kell rájuk ás kifizettetem velük a kocsimban keletkezett kárt. Jobb esetben is arra gondolsz, hogy településen belül emberek vannak, nem kóbor állatok, akiktől rettegni kell. Hát ha még kívül történik.”
 • 4. dodó 2008. október 16. 20:58
  „Az utóbbi időben egyre több hír van cigányok által elkövetett lincselésekről. Én a Debreceni Egyetem jogász hallgatója vagyok, a büntetőjog gyakorlatvezető tanárom a Debreceni Ítélőtábla büntetőbírói kollégiumának az elnöke, a nevét nem írom le, de annyit mondhatok, hogy a rendszerváltás óta ő szabott ki először tényleges életfogytiglani szabadságvesztés-büntetést.
  Szóval, megkérdeztem tőle, hogy mi van akkor ha valami cigányfertőzött településen elütök egy cigánygyereket? Mivel hát hallani, hogy ilyenkor még az a jobb eset ha a magyar ember túléli a rokonság bosszúját. Erre azt mondta a tanárom, hogy ha elütjük a cigánygyereket, és ezután látjuk, hogy jön a rokonság, akkor jogos védelmi helyzet jön létre, ezért azonnal elhajthatunk (elmenekülhetünk), és azonnal el kell menni a legközelebbi rendőrségre, ahol jelenteni kell a történteket.
  Továbbá mondott még valamit, ami elég megdöbbemtő! Mégpedig, hogy ő nem is érti, hogy az olaszliszkai eset miért kapott ilyen nagy publicitást. Mivel ő a bírói pályafutása alatt TÖBB TUCAT ilyen lincseléssel találkozott már, és bírált el (nem kell mondanom, hogy a legtöbb az borsodi eset volt), amik nem kaptak semmiféle nyilvánosságot!
  Remélem levelemet, legalábbis a lényegét leközlik a kuruc.info-n, és akik ezt olvasni fogják azok ha netalán egyszer ilyen helyzetbe kerülnek, tudni fogják, hogy mit tegyenek.”
 • 3. flexsnake 2008. október 16. 20:00
  „De milyen ügyként kezeljék ha nem roma-ügyként?Cigány-ügyként?Bakker hát fekák verték halálra!És ugyanez majdnem újra megtörtént.Vegyék már észre hogy ez bizony roma-ügy!”
 • 2. 751510 2008. október 16. 15:25
  „Az ügy már a bíróságon van? Ilyen gyorsan? Még csak "két" év telt el...”
 • 1. Horton 2008. október 16. 09:05
  „Nem ért rá?????
  Érdekes, ha valaki cigányozott volna, mindjárt lett volna ideje.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tizenkét százalékot zuhant a BUX

Mélypontra, 15 ezer pont alá zuhant a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe szerdán. A BUX 12… Tovább olvasom