Délmagyar logó

2018. 01. 16. kedd - Gusztáv -4°C | 4°C Még több cikk.

Kamarai jubileum tanulságokkal

Győrött a 115 éves jubileumát ünnepelte a regionális kereskedelmi kamara. 

 A délutáni ünnepi díszközgyűlésen a vendégeket köszöntő Mihalicz Antal  elnök történeti visszatekintésében kiemelte: az európai kamarák már a kialakulásukat követő korai időkben aktív szerepet játszottak mind az idegen tőke beáramlásában, mind a hazai tőke védelmében. A legújabb korból Kilényi Géza alkotmányjogász ma is érvényes megállapítását idézte, aki szerint az állam még mindig nem tisztázta kellően saját szerepét a gazdasági életben. A megyei kamara addig is tagjai piaci versenyképessége, jövedelmezősége, presztízse érdekében kíván tevékenykedni.

A " 100 lépésből" 25 elfogadható

Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke arra hívta fel hallgatósága figyelmét, hogy az elmúlt három évben a kamarák minden eddigi, a kormányzatnak szánt előrejelzése „bejött". Talán ennek eredménye, hogy legutóbb, a száz lépés programjához benyújtott 25 pontos kamarai javaslatcsomag döntő részét elfogadhatónak ítélte a miniszterelnök.

A megyei közgyűlés kitünteti a gazdasági élet nagyjait

Szakács Imre,  a megyei közgyűlés elnöke felszólalásában bejelentette: éppen a múlt héten határoztak a gazdasági életben kiemelkedőt alkotó személyek kitüntetéséről. A Meller Ignácról elnevezett díjat az
augusztus 20-i ünnepségeken nyújtják át, és határoztak a Megye Szolgálatáért díj gazdasági tagozatának alapításáról is.

Győr a második a magyar ipari városok rangsorában

Balogh József győri polgármester Baross Gábor példáját annak bizonyítékaként említette beszédében, hogy a győri képviselő-testület „már akkor is" mesteri módon hangolta össze az országos és a megyei ügyeket. Ennek köszönhető, tette hozzá, hogy a megyeszékhely 1990 után – a régi dicsőséghez hasonlóan – ismét második lett a magyar ipari városok rangsorában.
A díszközgyűlésen Mihalicz Antal kamaraelnök emlékplaketteket nyújtott át a szervezet érdekében végzett kiemelkedő tevékenységekért.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Japán módszerből merít erőt

A Győrben élő 25 éves Zsóka egy élelmiszer-ipari cégnél dolgozik, életében fontos szerep jut a… Tovább olvasom