Délmagyar logó

2017. 03. 30. csütörtök - Zalán 8°C | 18°C Még több cikk.

Kamarai választások két menetben

A megyei iparkamara küldöttválasztó tagozati ülései szeptember 20-án kezdődnek. A választások érdekessége, hogy nemcsak tagok jelölhetnek küldötteket, hanem mindenki, aki tevékenysége alapján a kamara tagja lehetne.
A kereskedelmi és iparkamaránál a következő 4 évre 70 küldöttet választanak meg. A megelőző jelölési folyamatról azt kell tudni, hogy kamarai küldöttnek kizárólag kamarai tag választható. A választási névjegyzék és tagjegyzék megtekinthető, a jelölőlapok szeptember 15-ig átvehetők a kamara győri székházában, a mosonmagyaróvári, csornai és kapuvári kamarai irodákban. A jelölőlapok letölthetők a www.gymskik.hu honlapról is, ahol a választásokkal kapcsolatos részletes információk ugyancsak megtalálhatók.

Húsz nap múlva tehát megkezdődnek az Észak-dunántúli Kereskedelmi és Iparkamara küldöttválasztó tanácskozásai, azt követően egy hónapra pedig kamarai tisztújítás lesz. Az október 21-i tisztújító tanácskozást a szeptember 20. és 22. között tartandó küldöttválasztó értekezleteken készítik elő. A küldöttekre nemcsak a kamarai tagok voksolhatnak, hanem valamennyi, a megyében működő nem soproni székhelyű, illetve nem agrár főtevékenységű vállalkozás.
A korábbiakkal ellentétben 50 helyett 70 küldött dönt a kamara leendő tizenhárom tagú elnökségéről.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamarának jelenleg több mint ezerhétszáz tagja van. A megye nagy cégeinek mintegy hatvan százaléka tagja a kamarának, és képviseltetik magukat részvénytársaságok, kft.-k, bt.-k, kisebb-nagyobb vállalkozások. A küldöttekre azonban a megye mintegy harmincötezer vállalkozója is javaslatot tehet: ilyen értelemben ők is választók, noha rájuk nem lehet voksolni. Ez utóbbiak csak kamarai tagokat javasolhatnak küldötteknek.
A megyei kereskedelmi és iparkamarának négy tagozata van: kereskedelmi, ipari, szolgáltatási és kézműipari.

A küldöttválasztási tanácskozásokat a négy tagozatban, egymást követő időpontokban, szeptember 20-án Mosonmagyaróvárott, 21-én Csornán, 22-én pedig Győrben tartják. A küldöttek személyére szeptember 15-ig lehet javaslatot tenni írásban, a jelölőszelvényeket az internetről lehet letölteni, illetve a kamarai területi irodákban lehet beszerezni. A küldöttek személyére lehet javaslatot tenni a küldöttválasztó tanácskozásokon is, ám akkor már szóban kell előterjesztést tenni. Október 21-én a megyei kamara 13 tagú elnökségét és azon belül a tisztségviselőket választja meg a hetven küldött.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Palackba zárt multiszellem

Közös állásfoglalásban tiltakoznak a hipermarketek az októberben a parlament elé kerülő… Tovább olvasom