Délmagyar logó

2017. 04. 25. kedd - Márk 6°C | 21°C Még több cikk.

Kamattámogatás

a vállalkozásoknak

Beruházás-ösztönző jelleggel vállalkozásfejlesztő hitelprogramot indít Sopron önkormányzata, melynek eredményeként 500 millió forint kedvezményes hitel válik elérhetővé a helyi kis- és középvállalkozások számára.
Mikro-, kis- és középvállakozások újfajta támogatásáról döntött Sopron képviselő-testülete a legutóbbi közgyűlésen. A „Thurner Mihály Vállalkozásfejlesztési Hitelprogram” célja a forráshiányos helyi vállakozások működésének segítése. A támogatás a beruházásokhoz kapcsolódó hitelek vissza nem térítendő kamattámogatásaként valósul meg, melyet az önkormányzat biztosít. Ebben a formában idén körülbelül 500 millió forint kedvezményes hitelhez juthatnak a vállalkozások. A támogatás mértéke egységesen öt százalék, és alapesetben a maximum tízmillió forintos, vagy annak megfelelő devizaalapú hitelhez nyújtható. A Soproni Aranyhegyi Ipari Park és a Soproni Dél-Keleti Ipari Park területén megvalósuló beruházások támogatása esetén a támogatható hitel mértéke húszmillió forint is lehet. A pályázatok november 30-ig nyújthatók be.
A támogatható tevékenységek közé tartozik az ingatlanvásárlás, infrastruktúra-építés és -korszerűsítés és gépek beszerzése. Ugyanakkor nem támogatható a személy- vagy kishaszongépjármű vásárlása. A hitelprogram kamattámogatásának pénzügyi fedezetét a soproni közgyűlés 2006-ban, 2007-ben és 2008-ban huszonöt millió, 2009-ben pedig tizenkét millió forint összegben biztosítja.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rajka 142 millió forintra pályázott

Interreg-pályázaton nyerne 142 millió forintot a rajkai önkormányzat egy Németjárfalu (Deutsch… Tovább olvasom