Délmagyar logó

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 14°C | 25°C Még több cikk.

Kamionok szállították a parádét

Szombat délután ötven, mozgó színpaddá átalakított kamion indult a Deák térről a Hősök tere felé. A Budapest Parádé 41-es és a 45-ös, "győri" kamionjának ugyanolyan sikere volt, mint a zömében könnyűzenét játszó többi „minidiszkónak”.
Az idei Budapest Parádén több mint félmillióan vettek részt, valamivel többen, mint tavaly. A felvonulás csaknem 100 millió forintba került, ebből 35 millió forintot reklámra költöttek, s ugyanennyit fordítottak a tömegközlekedési eszközök elterelésére, biztonsági intézkedésekre, takarításra és egyéb engedélyek beszerzésére. A látványra és a dekorációkra mintegy 20 millió forintot adtak ki, az infrastruktúrára pedig tizenötöt.

Egy gépkocsiszerelvény egymillió forint

Szerencse a zerencsétlenségben

A rendezvényre egy szerencsétlen baleset vetett árnyékot, kiugrott ugyanis saját lakása ablakából egy idős nő az Andrássy úton. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy az asszony csak könnyebb sérüléseket szenvedett: a bordája és a térde sérült meg. Vélhetően azért nem súlyosabban, mert az Andrássy úton vonuló tömeg felfogta az esést.

Maradjunk még egy kicsit a számoknál: a konvojban induló Rádió Győr–Colorado diszkó kamionjának „nevezése" csaknem egymillió forintba került. A siker és a hangulat állítólag óriási volt, azok az ünneplők például, akik a megyéből utaztak a fővárosba, pezsgővel és ovációval fogadták a helyi DJ-k zenéjét játszó kamiont. A platóra negyvenen fértek fel, a kamiont ezer luftballonnal díszítették fel. A zenétől dübörgő kamionok lépésben haladtak végig az Andrássy úton; a helyzetre jellemző, hogy az utolsó jármű az Oktogon és a Kodály körönd érintésével csak este hét óra körül ért a Hősök terére (a menet délután kettőkor indult). A sorban mintegy 300 DJ és zenekar, a hazai kulturális-szórakoztató élet neves szereplői vettek részt. A program végállomásán este tíz óráig „álló" koncertsorozatot rendeztek, majd – csaknem negyven helyen – elkezdődtek az utópartik.
Másnap aztán 450 köbméter szemetet szedtek össze a fővárosi közterület-fenntartó munkatársai.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Imádja a focit

A közönség elsősorban komikaként ismeri, mégis született tragikának tartja magát. Shütz Ila… Tovább olvasom