Délmagyar logó

2017. 05. 28. vasárnap - Emil, Csanád 13°C | 25°C Még több cikk.

Kamionsuli és fuvarozói érdekvédelem

A vállalkozásokat érintő változásokról, a versenyképességet javító szervezeti szolgáltatásokról is szó volt azon a találkozón, amelyet a napokban tartott a megyei fuvarozóknak Győrben a NiT Hun-

gary. A rendezvényen bemutatták az ország első oktatókamionját.
A megyei közlekedési felügyelet győri székhelyére hívta találkozóra tagjait a Magánvállalkozók Nemzetközi Fuvarozó Ipartestülete, a NiT Hungary. A szervezet ügyvezető főtitkára, Dittel Gábor elöljáróban követendő példának nevezte, hogy rövidesen kihelyezett okmányiroda nyílik a közlekedési felügyeletnél. Az egyablakos ügyintézéssel a fuvarozók egyszerűbben, gyorsabban intézhetik majd a vállalkozásukkal összefüggő hatósági ügyeiket.
Az ügyvezető főtitkár beszámolójában kiemelte, hogy a NiT Hungary a Fuvarozók Országos Szövetségével közösen újra megkezdte a tárgyalásokat a kormánnyal, személyesen Gyurcsány Ferenc miniszterelnök képviselőjével a szakmacsoport jelenlegi nehéz helyzetéről, a fuvarozásban érdekelt vállalkozások versenyképességének javításáról.
A találkozón mutatta be Dittel Gábor azt a 40 tonnás nyerges szerelvényt, amely az ipartestület és francia partnerszervezete közötti együttműködés jóvoltából érkezett az országba. A Kamionsuli névre elkeresztelt oktatókamion jelentősen hozzájárulhat a hazai sofőrképzés és -továbbképzés színvonalának emeléséhez, a közlekedésbiztonság javításához.
Az oktatás – a hazai gépjárművezető-képzésben elsőként – egy nyerges vontató tanteremmé átalakított vezetőfülkéjében folyik. Az oktató az „anyósülésen” foglal helyet, de neki is rendelkezésére állnak a szükséges pedálok. A speciális szoftverrel felszerelt készülék segítségével végrehajtható és kielemezhető mindaz, amit a legkorszerűbb vezetéstechnika megkövetel.
A közlekedési felügyelet igazgatója, Horváth Miklós egyetértett azzal, hogy a hazai járművezető-képzésnek az eddigieknél jóval nagyobb hangsúlyt kell kapnia. Szavait azzal támasztotta alá, hogy az elmúlt időszakban nőtt a balesetek száma a megyében, de pozitív fejlemény, hogy kevesebben haltak meg a megye útjain.
A találkozó további részében Láng Zoltán, a NiT Hungary gazdasági igazgatója a kis- és középvállalkozásokat érintő gazdasági, pénzügyi, számviteli változásokról, a fuvarozók versenyképességét javító szervezeti szolgáltatásokról tartott előadást.
A közlekedési felügyelet hatósági csoportvezetője, Bors Endre pedig a digitális tachográfkártyák kiadásával kapcsolatos tapasztalatokról számolt be.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Érdeklődik a közügyek iránt?

Tovább olvasom